.

Ha a Trónok harcába hívnának, azonnal mennék - interjú Brandon Jay McLarennel, a Váltságdíj színészével

Írta: RaulReal | 2018. október 03. 16:36
A Váltságdíj (Ransom) című túsztárgyalós krimisorozat október 3-án folytatódik a második évadával az AXN-en, az új részek minden szerdán 22:00-kor lesznek láthatóak. A történet főszereplője, Eric Beaumont az izgalmas túsztárgyalások világába kalauzolja el a nézőket. A Váltságdíj második szezonját Etyeken forgatták, melyre a az AXN-től a SorozatWiki is meghívást kapott. Legújabb Váltságdíj interjúnkban Brandon Jay McLarennel beszélgetünk, aki olyan misztikus sorozatokban volt korábban látható, mint A Harper-sziget és a szintén vérengzős Slasher. Érdemes elolvasni a beszélgetést!
Mi a véleményed a vérengzős sorozatokról? Jól ismert műfaj számomra, hiszen szerepeltem A Harper-szigetben és a Slasherben is. Veteránnak azért nem mondanám magam, de nagyon jó móka néha ilyenekben szerepelni. Karriert nem érdemes építeni a slasher (véres, gyilkolós) sorozatokra, nehogy beskatulyázzák az embert. Néha-néha szívesen elvállalok ilyen szerepeket. A Váltságdíj épp egy olyan sorozat, amely nélkülözi az olyan durvább jeleneteket, amelyekre a manapság népszerű kábelsorozatok építenek. A Harper-szigetre hogyan emlékszel vissza? Jó szívvel, mert minőségileg összerakott produkció volt. Úgy érzem, hogy az a sorozat megelőzte a korát. 2009 tavaszáról van szó, jóval azelőtt került képernyőre a CBS-en A Harper-sziget, hogy a Netflix és az online streaming szolgáltatások olyan felkapottá váltak volna, mint ma. A sorozat formátuma tökéletes volt arra, hogy a nézők izguljanak a karakterekért. Erőszakos történet volt, minden epizódban valaki brutálisan meghalt. A Harper-sziget olyan volt, mint egy kifordított reality, amelyben felvonásonként valaki kiesett a játékból. 2010 környékén még jórészt otthon tévéztek az emberek. Ha most jönne ki A Harper-sziget, kétszer akkora durranás lenne, mint régen. Szerintem még így is sikeresnek számított a sorozat, a CBS viszont úgy döntött, hogy nem kérnek belőle több évadot.
Emlékszel rá, hogyan halt meg a karaktered? Brutális jelenet volt. Sose fogom elfelejteni, mert amikor elpróbáltuk a verekedést, egy mű-telefonnal véletlen szemen vágtam a gyilkost. Fel is repedt a szemöldöke, vérzett rendesen, így sokat kínlódtunk, mire rendesen fel tudtuk venni Danny végjátékát. A Slasher ehhez képest milyen volt? Eléggé különbözött azért a kettő egymástól, Katie McGrath-szal lenyűgöző élmény volt a közös munka. A Slasher főleg azért maradt meg bennem jó élményként, mert fontos szereplő voltam benne, azt mondanám, hogy a főhős után a második legfontosabb. Élvezem, ha olyan sorozatokban játszhatok, amelyek nem félnek durvább jeleneteket is megmutatni. Akkor a Trónok harcára se mondanál nemet. Hol kell aláírni? Mennék azonnal!
Mi lehet az oka, hogy folyton mellékszereplőnek válogatnak be a sorozataidban? Nem tudom, jó kérdés. A Graceland című produkcióban például azt élveztem leginkább, hogy 6 karakter köré épült a széria és mindannyian megkaptuk a magunk rivaldafényét. Úgy tűnik, hogy állandóan mellékszereplőként gondolnak rám, de nincs ezzel komolyabb bajom. A sorozataiddal az is rendre előfordul, hogy gyorsan kaszát kapnak. A Váltságdíj is majdnem így járt. Milyen érzés ez számodra színészként? Mindig jó az, ha az embernek van állása. Néha megesik, hogy amikor értesülök a kaszáról, nem sajnálom a sorozatot, mert a karakterem történetét nem lehetett volna tovább szőni. De a legtöbbször inkább azzal az érzéssel szembesülök, hogy kár, hogy ilyen hamar vége. Örültem neki, amikor kiderült, hogy a Váltságdíj mégis visszatér, nem is legfőképp a sztori miatt, hanem mert a karakterek sorsa érdekel. A második évad még tempósabb, még izgalmasabb lesz, jó, hogy újra megkaptuk a lehetőséget, hogy bizonyítsunk. (Második és harmadik fotó: SorozatWiki) (Az első, Morgan Kohannel készített Váltságdíj interjúnk itt olvasható, míg Nazneen Contractorral való beszélgetésünk ide kattintva érhető el.)


További hírek

Megterhelő volt, de élveztem a Ned Stark elleni csatát - interjú Luke Robertsszel

Elkésett az egyik Star Trek film meghallgatásáról, mégis megkapta a szerepet - interjú a Váltságdíj színésznőjével

Ingyen visszanézhető a Válótársak első évada

Ma éjszakától újra képernyőn a Váltságdíj


Hozzászólások