A hétvégén tartották meg a 68. Emmy díjátadót, ahol a Trónok harca több kategóriában is képviseltette magát. A produkció három díjat hozott el az alábbi kategóriákban: kiemelkedő dráma sorozat, kiemelkedő rendezés dráma sorozatban, kiemelkedő forgatókönyv dráma sorozatban. A kreatív Emmyk fényében ezen eredmény picit kevésnek tűnhet, de így is összesen tizenkét díjról beszélhetünk, ami már önmagában egy lenyűgöző teljesítmény.

Mivel a Trónok harca hamarosan a végéhez ér, sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon van-e létjogosultsága egy esetleges előzménysorozatnak vagy spinoffnak. George R.R. Martin az Emmy után tartott backstage interjúk alatt egy érdekes választ adott erre: „Több ezer oldalnyi meglévő történetem van, amelyek mind felvezetik a Trónok harcát. Az alapanyaggal véleményem szerint nem lenne probléma. Jelenleg azonban itt van nekünk a tévés produkció és a két könyv is, amiket be kell előbb fejezni. Szóval egyelőre ez mind csak spekuláció.”

Martin részéről tehát már most zöld utat kapott az előzmények elkészülése, az pedig már egy egészen más kérdés, hogy az HBO-nak vajon milyen tervei vannak a jövőre nézve.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát