A tűz és vér dala írója, George R. R. Martin korábban már nyilatkozott arról, hogy Westeros megalkotásakor mekkora inspirációt merített J. R. R. Tolkien művéből, A Gyűrűk Urából. A 71 éves művész nemrég a Trinity College-en járt, ahol munkásságáért vehetett át díjat, emellett pedig válaszolt a megjelent olvasók kérdéseire. Itt került szóba, hogy amellett, hogy rajong érte, Martin nagyon is tisztában van vele, hogy A Gyűrűk Ura sem egy tökéletes regénytrilógia.

“Pár évente újra szoktam olvasni Tolkien könyveit. A 20. század kiemelkedő alkotásáról van szó A Gyűrűk Ura. Ettől azonban még megvannak a maga hibái. Mindent megadnék érte, hogy leülhessek beszélgetni Tolkiennal a befejezésről, mert számomra csalódást keltő arról olvasni, hogy Aragorn méltó és bölcs király lett, aki a következő 100 évben békében uralkodott. Nagyon egyszerű így lezárni egy regénysorozatot, mert nem kell választ adni arra, hogy milyen volt például a királyság adórendszere. Mit csinált Aragorn, ha éhínséges időszak következett? Mit tettek a megmaradt orkokkal? Kiirtották őket? Segítettek nekik beilleszkedni a társadalomba?” – mondta Martin, több költői kérdést is feltéve ezzel.

A J. R. R. Tolkien művein alapuló A Gyűrűk Ura sorozatot hónapokon belül elkezdik forgatni Új-Zélandon, mely a Másodkor eseményeit mutatja be. A produkció legkorábban 2021-ben érkezhet meg az Amazon Prime kínálatába.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része