A Trónok harca alkotója mostanában ritkán ad interjúkat, a The Guardiannal azonban kivételt tett és több érdekességről is lerántotta a leplet. George R. R. Martin végre arról is beszélt, miért halad olyan lassan a Winds of Winter című regénnyel, mely A tűz és jég dala könyvsorozat 6. darabja és az olvasók régóta várják már.

“Nehéz dolgom van vele, ugyanis a Winds of Winter nem egy regény, hanem legalább 12 darab egy kötetbe zsúfolva. Az egyes szálakon különböző fő és mellékszereplők vannak, akiket úgy kell mozgatnom, hogy érdekes maradjon a történet. A Tűz és vér ehhez képest sokkal egyszerűbb volt, mégis évekig tartott, mire azt is befejeztem” – mondta el a szerző a november végén megjelenő könyvét is megemlítve, mely a Targaryenek történelmével foglalkozik.

A Martinra nehezedő rajongói nyomás óriási, így valószínűleg ez sincsen jó hatással az író alkotókedvére. “Ha 30 évvel fiatalabb lennék, írnék egy regénysorozatot a Sárkányok táncáról, de Aegon hódítása is biztosan külön regényt kapna. Jaehaerys és Alysanne mind a 13 gyermeke megérdemelne egy-egy több száz oldalas történetet, így viszont az olvasók mindezt egy könyvben kapják meg. Ez a Tűz és vér” – tette hozzá George R. R. Martin.

hirdetés

A Trónok harca kitalálója is megemlítette, hogy szerinte azért virágzik ismét a fantasy, mert az emberek színesebben akarják látni a világot. Ez a műfaj pedig lehetővé teszi számukra, hogy úgy éljenek át izgalmas kalandokat, hogy közben csak egy regényt lapozgatnak.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban