A Trónok harca 2011-ben mutatkozott be az HBO-n, a sorozat 8 évada alatt pedig olyan embereket is leültetett a képernyők elé, akik korábban sose néztek fantasyt. A produkció showrunnerei, David Benioff és D. B. Weiss 2019-ben kegyvesztetté váltak a rajongók szemében, akik az utolsó 6 részt látva nagyon csalódtak A tűz és jég dala adaptációjában. A nézők petíciót indítottak azért, hogy forgassák újra a lezáró szezont, az online követelést több, mint másfél millióan írták alá. George R. R. Martin, az eredeti regények szerzője egy frissen publikált interjúban elárulta, melyik jelenetet utálta legjobban a Trónok harcában. Meglepő módon azonban nem a befejező etap egyik snittjét említette a szerző.

“Azt a jelenetet utáltam legjobban az egész sorozatból, amikor Robert Baratheon három társával vadászni meg. Sétálgatott ez a négy ember az erdőben, dárdával a kezükben, közben a király Renlynek szólogatott be. Nyilvánvalóan elfogyott addigra a költségvetés, azért nem tudtuk már ezt a jelenetet rendesen megcsinálni. A könyvekben ezt nem így írtam meg, Robert elment vadászni, majd hírt kapott róla az udvar, hogy egy vadkan felöklelte és meghalt.

A tűz és jég dalában sosem részleteztem, pontosan hogyan zajlott ez az esemény. Ha pontosan megírtam volna, akkor legalább 100 ember lett volna jelen, pavilonokkal, egy csomó vadásszal, kutyákkal és kürtszóval – hiszen így megy vadászni egy igazi király! Nem csak úgy sétálgatott volna pár barátjával, akikkel belebotlik a vadkanba, ami megöli. De nem volt már pénz se lovakra, se pavilonokra, vagy éppen kutyákra” – mondta az író a Fire Cannot Kill a Dragon című, október elején kiadott új interjúkötetben. Alább megmutatjuk az említett jelenetet a sorozatból!

hirdetés

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban