George R. R. Martin számára nem ismeretlen, hogy saját karaktereit eltegye láb alól, a Trónok harca egyik első nagy fordulata is az volt, hogy Ned Starkot, a kvázi főszereplőnek hitt lovagot lefejezték. De hogyan vált az író ennyire megszállottjává a fiktív gyilkolásnak? Martin arról nyilatkozott nemrég, hogy J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura regényei adták neki az inspirációt hozzá. A leendő művészt kiskorában nem vetette fel a pénz, családja ugyanis szegény volt, így a könyvek világába menekült a valóság elől. A tűz és jég dala könyvsorozat szerzője szerint mire elértek Móriáig Frodóék, már meg volt győződve arról, hogy élete regényét olvassa.

A történet itt ért el egy komoly fordulóponthoz is, hiszen meghalt Szürke Gandalf, a varázsló. “13 éves koromban ez elképesztő hatással volt rám, szinte letaglózott. Gandalfot egyszerűen nem lehet megölni. Tolkien megszegett egy fontos szabályt és ezért imádtam őt. Abban a pillanatban, hogy megölöd Gandalfot, a feszültség iszonyú magas szintre ugrik, hiszen innentől kezdve bárki meghalhat. Később, amikor a saját karaktereim sorsát egyengettem, ez inspirált arra, hogy fontos szereplőket is simán kinyírjak” – árulta el Martin.

hirdetés

Az író szerint A Gyűrűk Ura még jobb sztori lett volna, ha Gandalf nem tér vissza később megerősödve, ez Martin számára csalódás volt. Ennek ellenére erősen ajánlja a trilógia elolvasását minden olyan irodalomszerető embernek, aki eddig kihagyta volna.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna