Az HBO-nak napjainkban több nagyon népszerű sorozata is van, a Trónok harcán kívül a Westworld, a Fülledt utcák, a Hatalmas kis hazugságok, a Szilícium-völgy és Az alelnök is rengeteg nézőt nyert meg magának. A csatorna megteheti tehát, hogy az alkotókra bízza, hogy mennyi időre van szükségük ahhoz, hogy az újabb etapokat elkészítsék. Az HBO-nál egyre többször fordul elő, hogy majd két évet is kihagynak a szériák, így a Trónok harcát 2017 után legközelebb majd csak 2019-ben láthatjuk. A George R. R. Martin adaptáció előzménysorozatára, legalábbis az elsőre a készülő 5 közül pedig legalább 2020-ig várnunk kell majd.

Egyelőre nem tudni, hogy ezek közül a produkciók közül hány befutó lesz, de az biztos, hogy egyszerre csak egy Trónok harca testvérsorozat lesz képernyőn az elkövetkezendő években. Hogy miért kell rá ennyit várni? A televíziózás egyik legnagyobb eseménye lesz mostanában az anyaszéria fináléja, amit külön, nagyon erős promócióval akar majd megtámogatni az HBO. A csatorna nem szeretné tehát, hogy a spinoff sorozatra figyeljenek inkább az emberek, hiszen végre valahára eldől a Vastrón sorsa.

Casey Bloys, az HBO igazgatója arról is nyilatkozott, hogy láthatóak lesznek-e a Trónok harca előzménysorozatokban a jelenlegi produkcióból ismert karakterek. Erre a kérdésre a szakember válasza egy határozott nem volt, bár kiderült, hogy ismerős családok azért így is feltűnhetnek majd az új produkcióban. Vagyis Daenerys vagy Cersei ősei elképzelhető, hogy benne lesznek az előzményben, de senki nem számítson arra, hogy láthatjuk a fiatal Vérebet vagy a hatalomtól éppen csak megmámorosodó Tywint.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna