Szombat este volt A Dal 2016 döntője, melyen a zsűri, majd a közönség is Freddie-t találta a legjobbnak, így Fehérvári Gábor Alfréd képviselheti hazánkat Stockholmban, az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Az adás után közvetlenül Frenreisz Károly zsűritaggal beszélgettünk néhány percet. A zenei legenda elmondta mit gondol az ide évadról, beszélt arról, hogy mennyire érzi erősnek a nyertes produkciót és megkérdeztük azt is, hogy jövőre is vállalná-e A Dalban való ítészi szerepet.

„A Dal 2016 egy nagyon jó seregszemléje volt a mai magyar zeneszerzőknek, szövegíróknak és előadóknak. Egy ilyenre nagyon nagy szükség van, mert ilyenkor lehet felfigyelni a fiatal tehetségekre és a jó zenékre. A Dal nagyon komoly, ellentétben sok más európai euróvizós versennyel, ahol összesen csak egy adásra szűkítik a kiválasztást, ami szerintem nem jó. Mi nagyon örültünk annak, hogy A Dalnál a közönség többször látta a magyar előadókat és sokáig nem is úgy kezeltük a műsort, hogy ez egy euróvizós kiválasztás, hanem egy seregszemle. Ezt az értéket pedig el is érte ez az évad” – értékelte a 2016-os szezont, a népszerű előadóművész.

Zsűriként jól érezte magát A Dalban, de arra a kérdésünkre nem akart válaszolni, hogy jövőre elvállalnál-e, ugyanis ezt csak azután dönti el, ha esetlegesen felkérik rá. Tavaly Boggie nem végzett túl jó helyen, így azt is megkérdeztük tőle, hogy szerinte erősebb lesz-e az idei produkció.

hirdetés

„Sose lehet tudni, sajnos a külföldi szavazók fejébe nem lehet belelátni, de ezzel együtt ez egy olyan dal, ami már első hallásra eléggé ütős. Nagyon sok olyan dal van, amit tizenötödik-huszadik hallgatásra szeretünk meg, ez viszont már rögtön jelent valamit, úgyhogy én nagyon bízok ebben a produkcióban. Ha a saját érzésemre kíváncsiak, nekem erősebbnek tűnik az idei dal, mint a tavalyi, de miként fog szerepelni, azt nem tudni” – nyilatkozta Frenreisz Károly a SorozatWikinek.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része