.

Ezt az 5 sorozatot érdemes most nézni a Trónok harca helyett

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 10. 21:43
Az HBO történetének legsikeresebb sorozata, a Trónok harca a 8. évadával befejeződött, ez azonban nem jelenti azt, hogy a Westeros nélkül maradt rajongók számára ne lenne más néznivaló. Az elmúlt napokban több nagyköltségvetésű fantasy széria is bemutatkozott a legnagyobb online videotárakon. Ráadásul más jelenleg futó produkciókban is találhatunk olyan komplex karaktereket és izgalmas intrikákat, mint a Trónok harcában. Ezek közül ajánlunk most 5 kihagyhatatlan alkotást.
Az Amazon Prime kínálatába augusztus 30-án került fel a Carnival Row című neo-noir fantasy, amely kiváló látványvilággal és brutális szereplőgárdával csábítja a nézőket. A Gyűrűk Urából ismert Orlando Bloom a 8 részes produkcióban egy nyomozót, Cara Delevingne pedig egy dögös tündért játszik. A Carnival Row története szerint a varázslatos, szárnyas lények világát háború sújtja, emiatt pedig a mi valóságunkban keresnek menedéket. Előzetesen többen is az új Trónok harcának kiáltották ki, a Carnival Row azonban úgy is kötelező néznivaló, hogy maximum a meztelenkedések miatt lehet párhuzamot vonni a két alkotás között.
A Dark Crystal: Age of Resistance magyar felirattal és szinkronnal is felkerült a Netflix kínálatába és egyike 2019 nagy meglepetéseinek. A produkció egy 1982-es klasszikus fantasy, A sötét kristály 10 részes előzménye, amely a bátor koboldok és a gonosz, keselyűre emlékeztető skeksisek közötti feszültséget mutatják be. A kristály urai sanyargatják a bolygót, az elnyomott lényeknek pedig meg kell mutatniuk, szorult beléjük elég bátorság ahhoz, hogy fellázadjanak. A produkció bámulatos látványvilággal és hangulattal rendelkezik, ráadásul a karakterek hangjait olyan sztárok adták többek között, mint a Trónok harcából ismert Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Lena Headey (Cersei Lannister) és Nathalie Emmanuel (Missandei), de Mark Hamill (Luke Skywalker - Star Wars) is kiváló teljesítményt nyújt.
A hajósok tragédiáját és misztikummal körített kalandjait rendkívül élvezhetően mutatta be 2018 tavaszán az AMC újdonsága, a Terror. A produkció alkotóit és szereplőit aztán teljes egészében lecserélték, Dan Simmons regényét pedig maga mögött hagyta a kábelcsatorna. Jó döntés volt, az idén augusztusban debütált második etap már teljesen más körítést kapott. Ezúttal a második világháború által sújtott Amerika szolgáltatja a hátteret, a japán migráns közönséget pedig egy rossz szándékú szellem sanyargatja. Durva jelenetekből és megmagyarázhatatlan halálesetekből a folytatásban sincsen hiány. A karakterek ráadásul elég érdekesek, különösen üdítő a néha feltűnő nagy öreg, George Takei játékát nézni.
A GLOW a Netflix 2017-ben indult sportsorozata, amely kevésbé szól a pankrációról, mint azokról a közel sem hétköznapi nőkről, akik birkózásra adják a fejüket. A produkcióban főszerepet játszik Alison Brie (Community) és Betty Gilpin (Jackie nővér), akik elviszik a hátukon az egész sztorit. Kezdetben a GLOW egy női pankrátorokat felvonultató, fiktív tévéműsorról szólt, az idén nyáron debütált 3. évad azonban már Las Vegasban játszódott. Itt aztán a showbiznisz szívében egymásnak ereszthették a karaktereket, akik más körítésben, de legalább annyit piszkálták egymást, mint a Trónok harcában a női szereplők. Élmény volt nézni az áskálódást, és ahogy átrendezték a sakktáblát a sorozatban. Az intrikákat kedvelő nézőknek kihagyhatatlan ez a talán itthon kevésbé ismert széria.
Az HBO Nordic 6 részes újdonsága, az Időbevándorlók (Beforeigners) augusztus 21-én debütált a pilot epizódjával, a történet felütése pedig izgalmas módon keveri a modern világot és a történelmi múltat. Oslóban járunk, ahol a tengerben a semmiből tűnnek fel különböző korok emberei, így a kőkor, a vikingkor és a 19. század egykori lakosai. A beilleszkedés mulatságos lesz persze, az Időbevándorlók azonban inkább komoly dráma, amelyben egy rejtélyes gyilkosság és a közel sem hétköznapi migráció lesznek a központi kérdések. A magyar HBO GO-n is elérhető széria főszereplője egy 21. századi rendőr, aki mellé beosztják Alfhildr Enginnsdottirt, aki pár évvel korábban még viking harcosként élt. Az biztos, hogy érdekes kicsavarása ez a tipikus, a Castle ötletére építő sorozatoknak.


További hírek

Új Trónok harca videojáték jelent meg

Maisie Williams elképesztő indokkal jelentkezett a Trónok harcába

Kis híján nem az HBO készített sorozatot a Trónok harcából

Így nézhetett volna ki Daenerys és Havas Jon gyermeke a Trónok harcában


Hozzászólások