A Trónok harca 2011-ben debütált az HBO-n, a produkció azonban május 20-án végleg elbúcsúzik a rajongóktól. Javában forgatják már az ugyancsak Westerosban játszódó első előzménysorozat pilotját, a nézőknek azonban legalább 2020-ig várniuk kell arra, hogy az új széria adásba kerüljön, ha a csatorna berendeli az első évadot. Itt az alkalom tehát szétnézni hogy az egy hónapos ingyenes próbaidőszakkal igénybe vehető magyar HBO GO milyen tartalmakat kínál a Trónok harca befejezése után.

Az HBO GO egyik legérdekesebb májusi újdonsága a Csernobil című miniszéria, mely az emberiség egyik legnagyobb katasztrófáját, a Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű egyik reaktorának balesetét és annak következményeit dolgozza fel. Kritikánkban már ajánlottuk az 5 részes produkciót, amely bemutatja, hogyan halt bele a sugárzásba több tűzoltó, tudós és búvár is. Az online videotárban a rendkívül nyomasztó Csernobil mellett a The Walking Dead első 8 évada is megtalálható már, szinkronnal és magyar felirattal is.

A szolgálólány meséje 2017 egyik nagy újdonsága volt, a produkció főleg a nőket érintette meg, hiszen egy olyan disztópikus világ elevenedett meg a képernyőkön, ahol őket zsákmányolták ki. A produkció Margaret Atwood azonos című regényének feldolgozása és az első két évadával már elérhető az HBO GO-n. Megrázó történetre kell annak készülnie, aki belevág a sorozatba, de megéri, mert A szolgálólány meséje egyike a legminőségibb drámaszériáknak.

Az HBO-n két évvel ezelőtt bemutatott Hatalmas kis hazugságok eredetileg 1 évados minisorozatnak indult, végül azonban akkora siker lett a mocskos is városi titkokról szóló dráma, hogy idén nyáron érkezik a folytatás. A csatorna videotárán a teljes első etap megtalálható, amelyben olyan világsztárok főszereplők, mint Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern és Shailene Woodley. A nevükhöz méltó alakítások mellett a kisvárosi környezet, a jól összerakott aláfestő dallamok és a nagybetűs hangulat jellemzi a sorozat mind a 7 epizódját.

hirdetés

Joseph Heller klasszikus szatirikus regénye, A 22-es csapdája is megelevenedik az HBO GO kínálatában, hiszen a George Clooney által is rendezett sorozatverzió elérhetővé vált május 18-án. A történet a második világháborúba kalauzol, egy bombázótiszt szemszögéből. A Harcos című újdonság – melynek az első 6 része már nézhető – is azoknak kedvez, akik nagy küzdőket szeretnek nézni. A Bruce Lee írásain alapuló produkció az 1870-es évek San Franciscójába kalauzol, ahol a brutális verekedések mellett az érzékiség és a bandaháborúk dominálnak. A város kínai negyedében a harcművészetek ritkán látott világába nyerhetünk betekintést, és az Amerikába érkező akkori migránsok életének nehézségei is könnyen sokkolhatják a nézőket.

A templomos lovagrend utolsó éveit bemutató Templomosok a kosztümös drámasorozatok egyik kiváló darabja a Trónok harca mellett, melyben olyan sztárok is felbukkannak, mint Mark Hamill (Star Wars). A Szent Grál utáni hajsza, a veszedelmes muszlimok és a 13. századi környezet a Templomosokat kötelező néznivalóvá teszik. A produkció teljes első évada és a második etapból 8 epizód már elérhető a csatorna videotárában. Az HBO GO-n azonban a fiatalabb korosztály is megtalálja a számítását, hiszen a Skins-utódnak kikiáltott Eufória című tinisorozat június 17-én jön a kínálatba, a Pókember: Hazatérésből ismert Zendaya főszereplésével. Az Eufória által feldolgozott témák között olyan aktualitások bukkannak fel, mint az identitáskeresés, a szex, szerelem, a drogok, vagy éppen a közösségi média romboló ereje.

A Doom Patrol olyan, mintha az X-Ment néznénk, csak egy morbidabb verzióban, így a DC 2019-es újdonsága is az HBO GO nagyon várt premierjei közé tartozik. A nyáron érkező produkcióban állandó szereplő az Igazság Ligájából ismert Cyborg is, aki botcsinálta szuperhősökkel kerül egy bandába. De sikerül-e megmenteni a világot? A válasz erre nem egyértelmű, ahogy az sem, hogy a Doom Patrol egyáltalán hajlandó-e megpróbálni.

Ezeken kívül további 6000 órányi szinkronos és magyar feliratos tartalom várja a nézőket az HBO GO-n, így azoknak, akik a Trónok harca miatt regisztráltak a szolgáltatásra, érdemes megtartaniuk az előfizetésüket. Minőségi sorozatok, hollywoodi szuperprodukciók és érdekes dokumentumfilmek sorakoznak az HBO GO kínálatában. Azok, akik még nem fizettek elő, ide kattintva megtehetik, néhány személyes adat és a bankkártya információk megadása után pedig rögtön indul is az egy hónapos ingyenes próbaidőszak! Ezt követően is mindössze 1490 Ft-ba kerül az HBO GO használata. Hűségidő és rejtett költség pedig nincsen.

(A cikket az HBO támogatta.)

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát