A Trónok harca régens királynőjét, Cersei Lannistert nem sokan zárták a szívükbe azok után, miután a produkció 8 évada alatt olyan sok gonoszságot elkövetett. A karakter azonban legalább egyszer biztosan el tudta nyerni a nézők szimpátiáját, amikor Euron Greyjoynak elárulta, szereti az elefántokat. Épp ezért volt a nő számára akkora csalódás, amikor az Arany Kompánia vezetője, Harry Strickland bejelentette, 20 ezer ember és 2 ezer ló várja a királynő parancsait. Elefántokat azonban nem hoztak, mert az állatok nem tűrik a hosszú tengeri utazást.

A történetben tehát megindokolták a hatalmas állatok hiányát, a valóságban azonban sokkal prózaibb oka volt annak, hogy az elefántok kimaradtak a Trónok harcából. Ez pedig a költségvetésből fakadt, ugyanis az utolsó 6 részben a készítők rengeteg pénzt költöttek el különleges effektekre. A Mások, az élőhalottak, a hatalmas csaták, a sárkányok, és rémfarkasok felbukkanása, valamint Deres ostroma és Királyvár lerombolása is mind hatalmas összegekbe került. A végére már az gondot okozott a büdzsét tekintve, hogy Havas Jon és Szellem utolsó búcsúját megmutassák. Az elefántok tehát azért maradtak ki a produkcióból, mert egyszerűen nem volt már rájuk pénz.

A könyvekben az Arany Kompánia megpróbálkozott az elefántok Westerosba hozatalával, azonban a tengeri úton a fél flotta odaveszett. A még megjelenés előtt álló hatodik kötet egyik részletéből viszont már kiderült, hogy a hatalmas állatok a Winds of Winterben felbukkannak. Így az olvasók valószínűleg átélhetik majd Cersei örömét, amikor először elefántot lát.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban