.

Ezeket a sorozatokat nézd, ha már nem bírod kivárni a Trónok harca 8. évadát - 5. rész

Írta: RaulReal | 2018. július 20. 16:39
A rajongók alig tudják kivárni a Trónok harca 8. évados premierjét, hiszen a legutóbbi epizódot 2017 augusztusában mutatta be az HBO, a folytatás pedig csak 2019-ben érkezik. Legújabb cikksorozatunkban olyan produkciókat mutatunk be, melyek a tévés kínálat széles palettáján mozognak, azonban a rajongókkal némileg feledtetni tudják, hogy kedvencük visszatérése még odébb van. 2015-ben debütált az HBO kínálatában a Róma (Rome) című sorozat, melynek 2 évada és 22 része arra az időszakra összpontosított, amikor köztársaságból birodalommá vált az államforma. A történetben természetesen komoly szerepet kapott Julius Caesar is, akit a Trónok harcából ismert Ciarán Hinds alakított. A hadvezér felemelkedését, diktátorrá válását és bukását dolgozta fel az első szezon.
A folytatás már azokra az időkre koncentrált, amikor a Caesar ellen elkövetett merényletet próbálta feldolgozni Róma. A produkcióban láthattuk a korabeli társadalmat, a szegények és gazdagok közötti drasztikus körülményeket, illetve az akkori politikai helyzettel is megismerkedhettünk. Nem véletlen, hogy a Rómáról sokan azt gondolják, hogy megágyazott a Trónok harcának és az általa képviselt stílusnak, a két széria között ugyanis rendkívül sok hasonlóság fedezhető fel. A kalózok már akkor menőnek számítottak a szórakoztatóiparban, amikor Jack Sparrow még a kanyarban se volt, ennek ellenére a Fekete vitorlák (Black Sails) elég nagy számú és hűséges követői bázist tudott kiépíteni magának. A produkció a híres regény, a Kincses sziget előzménye, mely 2014-ben ingyenesen debütált a Youtube-on, a későbbi részek a Starz műsorán kerültek adásba. A Fekete vitorlák egyik producere Michael Bay, de ez ne riasszon vissza senkit attól, hogy esélyt adjon a sorozatnak. A történetben olyan hírhedt figurák is feltűnnek, mint Feketeszakáll, vagy Anne Bonny, aki a leghíresebb női kalóz volt.
A Trónok harcában sok karakter iszonyú nagy utat tett meg, nem csak a karakterfejlődést tekintve, de földrajzilag is. Elég csak Daenerys kalandjaira gondolnunk. Ebben a tekintetben nagyon hasonlít a Fekete vitorlák az HBO produkciójához, hiszen felfedezés, dráma és rengeteg harc itt is van. A Fekete vitorlák 2017-ben ért véget, 4 évad és 38 rész után, akit kicsit is érdekel a kalózkodás aranykora, annak legalább olyan jó szórakozást kínál a produkció, mint a Spartacus a véres jelenetek kedvelőinek. A cikksorozat korábbi írásai: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész


További hírek

A Trónok harca készítői iszonyú nehezen találták meg a tökéletes Arya Starkot

Jaime Lannister előre megjósolta a saját halálát a Trónok harcában

Nathalie Emmanuel nem hétköznapi módon készült fel Missandei eljátszására

Ez volt a 10 legnépszerűbb sorozat a torrent oldalakon a járvány alatt


Hozzászólások