A rajongók alig tudják kivárni a Trónok harca 8. évados premierjét, hiszen a legutóbbi epizódot 2017 augusztusában mutatta be az HBO, a folytatás pedig csak 2019-ben érkezik. Legújabb cikksorozatunkban olyan produkciókat mutatunk be, melyek a tévés kínálat széles palettáján mozognak, azonban a rajongókkal némileg feledtetni tudják, hogy kedvencük visszatérése még odébb van.

Az amerikai országos csatornákat sokszor megvádolják azzal, hogy a kínálatuk unalmas és nem mernek kockázatot vállalni. Az ABC 2015-ben mutatta be a Galavant című szitkomot, mely szakított minden eddigi hagyománnyal, egy olyan lovagmesét mutattak be, amely tele volt humorral és éneklős-táncos jelenetekkel. Az ABC az Egyszer volt, hol nem volt (Once Upon a Time) időpontjában indította el a produkciót, dupla részekkel adták, így a nézők nagy iramban fogyaszthatták ezt a rétegsorozatot. A Galavant elborult humora és helyenként fura megoldásai miatt nem ajánlható mindenkinek, akik azonban vevők az újdonságra, ezzel a szitkommal megtalálhatják a számításukat.

hirdetés

A történet szerint Sir Galavant szerelmét elrabolta egy gonosz király, aki erőszakkal akarja elvenni a nőt. A hős lovag megszakítja a ceremóniát, hogy megmentse szerelmét, a helyszínen azonban kiderül, hogy Madalena inkább a pénzt és a hírnevet választja. Galavantot aztán maga Richard király üti ki, aztán pedig a lovag hosszú önsajnálatba kezd, az egész női nemet hibáztatva. A Galavant egyik nagy erőssége, hogy csavar egy meglepőt a már ismert eposzi történeteken és új nézőpontból mutatja be, hogy a happy end sokféle lehet.

A brit fantasy zsáner egyik bejáratott darabja, a Merlin kalandjai (Merlin) valószínűleg kevésbé ismert a mai Trónok harca rajongóknak, pedig az 5 évadot és 65 részt megért produkció a maga korában a műfaj csúcsának számított. Az ismert varázslót több sorozat is bemutatta már a Merlin fiatalkorára összpontosító széria azonban újat tudott mutatni még azoknak is, akik minden idejüket Arthur király és kerekasztalának tanulmányozásával töltötték. A Trónok harca és a Merlin kalandjai között kapocs, hogy mindkét produkció el van eresztve sárkányokkal, így a mítikus közeg adott hozzá, hogy nézők élvezzék a látottakat.

Ki ne lenne kíváncsi Merlin és Arthur első találkozására? Arra, hogy a két karakter a kezdeti ellenszenv után megtanult közös erővel harcolni Camelot felemelkedéséért? A sorozatban feltűnik a varázsló elsőszámú ellensége, a cselszövő Morgana is, akit a szépséges Katie McGrath alakít. A Merlin legendát feldolgozó szériák egyik nagy vesszőparipája, hogy nem fejezik be a készítők a történetet, a BBC-n futó verzió esetében ez nem állt fenn, a dupla részes finálé minden igényt kielégített.

A cikksorozat korábbi írásai: 1. rész, 2. rész, 3. rész.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része