A rajongók alig tudják kivárni a Trónok harca 8. évados premierjét, hiszen a legutóbbi epizódot 2017 augusztusában mutatta be az HBO, a folytatás pedig csak 2019-ben érkezik. Legújabb cikksorozatunkban olyan produkciókat mutatunk be, melyek a tévés kínálat széles palettáján mozognak, azonban a rajongókkal némileg feledtetni tudják, hogy kedvencük visszatérése még odébb van.

A szolgálólány meséje (The Handmaid”s Tale) egy amerikai disztópikus drámasorozat, mely Margaret Atwood 1985-ös regényén alapszik. A produkcióban számos erős nőt láthatunk, akik a Trónok harcához hasonlóan nehéz körülmények között próbálnak túlélni. A széria a közeli jövőben játszódik, egy olyan világban, ahol a nők termékenysége brutális módon visszaesett. A gyengébbik nem Gileádban sanyarú sorstól szenved, nincsenek jogaik, nem dolgozhatnak, nem olvashatnak, tulajdonuk se lehet. A szolgálólányok azok a nők, akik még tudnak gyereket szülni, őket összegyűjtik gazdag férfiaknak és nejüknek hoznak világra kicsiket, erőszakkal.

hirdetés

A sorozat Amerikában a Hulun látható, az első évad 10 részes volt, a jelenleg is futó második etap pedig 13 epizódos. A harmadik szezont az online videoszolgáltató már berendelte, idehaza az HBO GO-n (egy hónapig ingyen ki lehet próbálni) követheti figyelemmel a közönség a történéseket. A szolgálólány meséje nem véletlenül annyira felkapott, a díjátadókon is nagy kedvenc, hiszen a 69. Emmy-gálán 8 szobrot is elhozott, míg a produkció gárdája 2 Golden Globe-díjat tudhat magáénak. A produkció aktualitása megkérdőjelezhetetlen, hiszen a nők a mai napig sokszor szenvednek megkülönböztetéstől, ők ebben a sorozatban megtalálhatják a gyógyírt a bajaikra.

A Trónok harca az erős nőkön kívül rendkívül jól kidolgozott dialógusokkal és politikai machinációkkal szórakoztatja közönségét. Ezen a területen pedig keresve se találhatnánk jobbat a House of Cards című szériánál. Frank Underwood története 2013-ban indult a Netflixen, azóta 5 évadot és összesen 65 részt ért meg. A főszereplő Kevin Spacey botránya miatt a 6. és egyben lezáró szezonban már felesége lesz a főhős, aki az USA következő elnökeként kell, hogy megtalálja számítását a mocskos bürokráciában.

A House of Cards egyik nagy erőssége, hogy az amerikai politikai viszonyokat és magát a jogi rendszert a magyar nézőknek is érthető módon tálalja. Az antihősöket Walter White és Dexter óta nagyon szeretik a nézők, Underwoodékra azonban sehogy se húzható rá az átlagos jelző. A House of Cards az első olyan, csak online felületre gyártott sorozat, mely az Emmy-gálán főkategóriában jelölést tudott begyűjteni, így abszolút mérföldkőnek nevezhető a Netflix produkciója. Az online videotéka számos elismert szériát hozott tető alá az elmúlt években, az HBO mellett ők a modern tartalomgyártás egyik úttörői.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része