.

Ezeket a sorozatokat nézd, ha már nem bírod kivárni a Trónok harca 8. évadát - 2. rész

Írta: RaulReal | 2018. július 13. 07:00
A rajongók alig tudják kivárni a Trónok harca 8. évados premierjét, hiszen a legutóbbi epizódot 2017 augusztusában mutatta be az HBO, a folytatás pedig csak 2019-ben érkezik. Legújabb cikksorozatunkban olyan produkciókat mutatunk be, melyek a tévés kínálat széles palettáján mozognak, azonban a rajongókkal némileg feledtetni tudják, hogy kedvencük visszatérése még odébb van. A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale) egy amerikai disztópikus drámasorozat, mely Margaret Atwood 1985-ös regényén alapszik. A produkcióban számos erős nőt láthatunk, akik a Trónok harcához hasonlóan nehéz körülmények között próbálnak túlélni. A széria a közeli jövőben játszódik, egy olyan világban, ahol a nők termékenysége brutális módon visszaesett. A gyengébbik nem Gileádban sanyarú sorstól szenved, nincsenek jogaik, nem dolgozhatnak, nem olvashatnak, tulajdonuk se lehet. A szolgálólányok azok a nők, akik még tudnak gyereket szülni, őket összegyűjtik gazdag férfiaknak és nejüknek hoznak világra kicsiket, erőszakkal.
A sorozat Amerikában a Hulun látható, az első évad 10 részes volt, a jelenleg is futó második etap pedig 13 epizódos. A harmadik szezont az online videoszolgáltató már berendelte, idehaza az HBO GO-n (egy hónapig ingyen ki lehet próbálni) követheti figyelemmel a közönség a történéseket. A szolgálólány meséje nem véletlenül annyira felkapott, a díjátadókon is nagy kedvenc, hiszen a 69. Emmy-gálán 8 szobrot is elhozott, míg a produkció gárdája 2 Golden Globe-díjat tudhat magáénak. A produkció aktualitása megkérdőjelezhetetlen, hiszen a nők a mai napig sokszor szenvednek megkülönböztetéstől, ők ebben a sorozatban megtalálhatják a gyógyírt a bajaikra. A Trónok harca az erős nőkön kívül rendkívül jól kidolgozott dialógusokkal és politikai machinációkkal szórakoztatja közönségét. Ezen a területen pedig keresve se találhatnánk jobbat a House of Cards című szériánál. Frank Underwood története 2013-ban indult a Netflixen, azóta 5 évadot és összesen 65 részt ért meg. A főszereplő Kevin Spacey botránya miatt a 6. és egyben lezáró szezonban már felesége lesz a főhős, aki az USA következő elnökeként kell, hogy megtalálja számítását a mocskos bürokráciában.
A House of Cards egyik nagy erőssége, hogy az amerikai politikai viszonyokat és magát a jogi rendszert a magyar nézőknek is érthető módon tálalja. Az antihősöket Walter White és Dexter óta nagyon szeretik a nézők, Underwoodékra azonban sehogy se húzható rá az átlagos jelző. A House of Cards az első olyan, csak online felületre gyártott sorozat, mely az Emmy-gálán főkategóriában jelölést tudott begyűjteni, így abszolút mérföldkőnek nevezhető a Netflix produkciója. Az online videotéka számos elismert szériát hozott tető alá az elmúlt években, az HBO mellett ők a modern tartalomgyártás egyik úttörői.


További hírek

Kit Harington Trónok harca spoilerrel úszott meg egy rendőrségi bírságot

Lehet, hogy új befejezést kap a Trónok harca

Ez a Trónok harca 5 legmagasabban értékelt epizódja

George R. R. Martin bejelentette, hogy mikor jelenhet meg a 6. Trónok harca regény


Hozzászólások