A TV2 szeptember 13-án jelentette be, hogy új nagyszabású műsorában, a Dancing with the Starsban egy világsztár is színpadra lép majd. A produkcióban a telenovellák egyik legismertebb színésznője, Gabriela Spanic is táncolni fog. A venezuelai szépség karrierje 1992-ben kezdődött el, amikor modellként sikereket aratott, később viszont befutott sorozatsztár lett. Cikkünkben bemutatjuk Gabriela Spanic televíziós karrierjének legfontosabb állomásait, köztük több olyan telenovellával, amelyek Magyarországon is kultikusnak számítanak.

1. Paula és Paulina
A Paula és Paulina 1998-ban került képernyőre a mexikói Televisa csatornán, a főszerepekben Gabriela Spanic és Fernando Colunga voltak láthatóak. A 102 részes telenovellát számos országban bemutatták, Magyarországra 1999 nyarán érkezett meg az RTL Klubra és nagyon népszerű lett. Később a Story TV-n, a Sorozat+-on, a TV2-n és az Izaura TV-n ismételték a sorozatot. Mivel a produkció nagyon sikeres volt, ezért egy lezáró filmet is forgattak hozzá. A történet egy olyan ikerpárról szól, akiket elszakítottak egymástól. Amikor a két nő véletlenül egymásba botlik, Paula arra kényszeríti Paulinát, hogy vegye át a helyét a Bracho családban, míg ő új életet kezd. A produkció a mai tévés trendeknek megfelelően 2019-ben teljesen más szereplői gárdával kapott egy rebootot, Az új Paula és Paulina az RTL Goldra érkezett meg hazánkban.
2. A betolakodó
A betolakodó eredetileg 2001. áprilisa és októbere között került képernyőre a Televisán. A 135 epizódból álló produkciót idehaza 2003 decemberében mutatta be a TV2. A történetben, mely nagyon hasonlított a Paula és Paulinára Gabriela Spanic ismét két karaktert alakított, Virginiát és Vanessát. A betolakodó egy olyan nevelőnőről szólt, aki egy hat gyermekes család hétköznapjaiban segített. A ház ura, Rodrigo azonban csúnyán kihasználta Virginiát. Miután kiderült, hogy a férfi halálos beteg, feleségül kérte a nőt, hogy legyen, aki később is gondoskodik a gyerekekről. Rodrigo halála után a nevelőnő viszont nehéz helyzetbe kerül, amikor a teljes Junquera család ellene fordul. A produkciót idehaza a TV2 után a Story4 és az Izaura TV is vetítette. A betolakodó az egyik utolsó olyan telenovella volt Magyarországon, amely délutánonként is elképesztő nézettséget tudott produkálni kereskedelmi csatornán.
3. Második esély
A Második esélyt 2006-ban mutatták be, amely amerikai-mexikói-kolumbiai koprodukció volt és a Telemundo csatorna egyik legsikeresebb alkotása a mai napig. A 172 epizódból álló telenovella hazánkban 2009-ben érkezett meg az RTL Klubra, rendkívül nézett volt, később olyan tévéadók is vetítették, mint a Duna TV, a Zone Romantica és az Izaura TV. Gabriela Spanic ebben a szériában egy öntudatos nőt, Valeriát alakította, aki szerelembe esett a szőlőskertet vezető Franciscóval. Kettejük románca azonban csak addig tart, amíg fel nem bukkan Valeria egykori párja, Pablo, akit mindenki halottnak hitt. A produkció így az újrakezdésről szólt, valamint egy váratlan szerelmi háromszöget mutatott be.
4. A császárnő
A császárnő 2011-ben került eredetileg képernyőre a TV Aztecán, a 132 részes produkciót még ugyanebben az évben bemutatta hazánkban a Cool és később a Prizma TV is. A történet Emperatrizról, egy fiatal nőről szól, aki illegálisan tartózkodik Los Angelesben. Egy nap a bevándorlási hivatal rajtaüt a gyáron, ahol dolgozik, menekülnie kell. Később a szállóról is kirúgják ahol évekig élt, mert nem tud fizetni. Kiderül, hogy egy befolyásos ember, Armando Mendoza a szeretője volt, született is egy lányuk. Mivel Emperatriz akkor börtönbe került csalás gyanújával, a kislányt apja és annak felesége nevelte fel, másik két lányával együtt. A nő szentül hiszi, hogy élete jó fordulatot vesz, a férfi elhagyja családját, és lányukat közösen fogják tovább nevelni.
5. Szeretni bolondulásig
A Gabriela Spanic és Saul Lisazo főszereplésével készült Szeretni bolondulásig 1999-ben futott mexikói telenovella, mely egy 1960-as sorozat, A másik remake-je. A 90 részes produkció a Televisa gyártásában és forgalmazásában készült, idehaza az RTL Klub 2000-ben mutatta be, később a Story4-en és a Story5-ön is adásba került. A szerelmi történet kulcsfigurája Marco Duran, akinek hirtelen érkezése felbolydítja a San Carlos nevű kisváros békés életét. A férfinek egyből megtetszik a Gabriela Spanic által játszott Maria, aki azonban nem viszonozza Marco érzelmeit, akit betolakodónak tart. A sors fintora, hogy Maria arra kényszerül, hogy elfogadja Marco házassági ajánlatát, a nő azonban képtelen szerelmet színlelni férje iránt. A sorozat azért is különleges volt, mert a színésznő itt volt először szőke hajjal látható.
6. A csábítás földjén
A csábítás földjén Gabriela Spanic újabb sorozatai közé tartozik, melyet 2010-ben mutatott be a mexikói Televisa és az 1995-ös Az Úrnő remake-je. Idehaza 2010 őszén a Zone Romantica tűzte először képernyőre, 2012-ben Riválisok címmel az RTL Klub is vetítette a produkciót. Spanic a 2006-os Második esélyt követően nem nagyon vállalt már szerepeket, mivel gyermeke született, a Televisával való jó kapcsolat miatt azonban igent mondott a tévécsatornának. A produkcióban ismét együtt játszott a Paula és Paulina másik főszereplőjével, Fernando Colungával. A csábítás földjén idehaza is nagy érdeklődésre talált, a Zone Romantica Facebook oldalán követelték, hogy a jól megszokott Orosz Anna-Lux Ádám szinkronizálja a főszereplőket. A történetben Gabriela Spanic ezúttal egy gonosz nő bőrébe bújt, Ivana ugyanis mindent elkövetett, hogy tönkretegye féltestvére, Valentina (Lucero) életét és keresztbe tegyen az esküvőjének.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

hirdetés