A Trónok harca világának egyik legszebb virágszála Rose Leslie 1987. februárjában látta meg a napvilágot a skóciai Aberdeenben. A vörös hajú szépség, színésznői karrierjét még 2007-ben kezdte el, amikor is a Bekasztlizva külföldön című dokumentumfilm sorozatban kapott egy kisebb szerepet. Karrierje eztán kezdett el beindulni, elvégre 2009-ben megkapta első komolyabb filmszerepét, a Newtown című tévéfilmben, amiért megkapta élete legelső Skót BAFTA díját is. De az igazi áttörés számára minden bizonnyal 2012-ben jött el, amikor is megkapta a Ygritte szerepét az ekkor már hatalmas népszerűségnek örvendő Trónok harcában.

Karakterére egyáltalán nem mondhattuk, hogy szégyenlős volna, hiszen ő is ledobta magáról a textilt, aminek a Havas Jont alakító Kit Harington igencsak örülhetett. Elvégre Ygritte és Jon igazi Shakespeare-i szerelmespár voltak, azonban ahogyan eddig mindenkit, úgy őket is elérte a drámai vég.

Rose Leslie a Trónok harcában nyújtott teljesítménye után sem maradt munka után, elvégre a filmesek igencsak megkedvelhették őt, hiszen a vörös szépség 2014-ben az Utópia című scifi-drámában bukkant fel két epizód erejéig. 2015-ben pedig a nagyvásznon is kipróbálhatta magát, méghozzá nem is akárki oldalán. A Vin Diesel nevével fémjelzett Az utolsó Boszorkányvadászban Diesel segítőtársát, egy jó útra tért boszorkányt alakított. De minden bizonnyal, örülhetett annak a ténynek is, hogy még ha csak egy „munka erejéig” de megcsókolhatta Vin Dieselt, ami már önmagában nagy teljesítmény.

hirdetés

Magánéletéről az utóbbi hónapokban ismét felröppentek azok a pletykák, melyek szerint ő és Kit Harington újra egy párt alkotnak. Egyszer már összekötötték az életüket még 2013-ban, azonban az akkoriban csúfos véget ért. De úgy tűnik, hogy Ámor nyila ismét eltalálta őket, hiszen Kit Harington nemrégen megerősítette a sajtónak azokat a pletykákat, amelyek róla és régi/új kedveséről szóltak.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része