A Trónok harca 2011-ben debütált az HBO-n, a produkció miatt a legtöbben akkor kapták fel a fejüket, amikor a 9. epizódban lefejezték a főszereplőnek hitt Ned Starkot. A szériát a kritikusok nagyon szerették, de mindig érdekes megnézni, hogy a nézők számára mely epizódok voltak a legnagyobb kedvencek. Cikkünkben a Trónok harca IMDb-s pontszámait vettük figyelembe, ahol a rajongók is értékelik a különféle filmeket és sorozatokat.

Több olyan epizód is van, amelyek 9,9-es pontszámot értek el az internetes adatbázison, ezek azonban nagyon különböznek egymástól. A 3. szezon 9. része, a Castamere-i esők az első ezen a listán, amelyen a Freyek, a Boltonok és a Lannisterek csapdába csalták Észak királyát. A Vörös Nászon életét vesztette Robb Stark és a felesége, illetve Catelyn Stark is, a rendkívül véres történések még azokat is hasba vágták, akik olvasták George R. R. Martin regényeit. Ezt követően az 5. évad 8. epizódja, a Rideghon nyerte el leginkább a nézők tetszését, melyben Havas Jon és az Éjkirály seregei egymásnak feszültek, az IMDb-n a nézők ezt a részt ismét 9,9-re értékelték.

A 7. és a 8. évad már kevésbé nyerte el a közönség tetszését, épp ezért érdekes látni, hogy az alkotók mennyire eltalálták a 6. szezon lezárását. A 6. évad 9. epizódjának, a sokat emlegetett Fattyak csatájának ismét 9,9-es értékelést adtak az emberek, nem is csoda, hiszen fontos történetszálakat zárt le a rész. Havas Jon és Sansa Stark végre nekiment Deresnek, hogy visszafoglalják a családi örökségüket a Boltonoktól, és sikerrel arattak véres bosszút, többek között a rémesen gonosz Ramsay-n is. Az ezt követő, Északi szelek című szezonzáró hasonlóan magas pontszáma már meglepőbb, de ez is egy fordulatos és tragikus rész volt, elég Cersei merényletére gondolni, amelyben a Főveréb és Margaery is meghalt, Jon királlyá koronázására, vagy arra, ahogy Dany maga mögött hagyta Daariót és elindult Westerost meghódítani.

hirdetés

A gyengébb értékelése ellenére a 7. etap egyik része is felfért az IMDb-szerinti top5-ös listánkra, ez pedig a 4. epizód, mely A hadizsákmány címmel került képernyőre. Ez az a rész, amelyben Arya végre hazatér Deresbe és ismét találkozik Bran és Sansa Starkkal, illetve Jaime Lannister a csatatéren néz farkasszemet Daenerysszel és tomboló sárkányával.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna