A Lost a mai napig az egyik legjobb misztikus drámasorozat, habár az ABC produkciójának fináléja óta kaptunk egy-két olyan szériát, mely minőségben megközelítette a nagy őst. Erre a legfrissebb példa A hátrahagyottak az HBO-n. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy azóta se volt olyan sorozat, amely hírverésben és nézettségben megközelítette volna a Lost – Eltűnteket. Sok évvel a finálé után a mai napig jönnek olyan hírek Damon Lindelofék klasszikusával kapcsolatban, amelyek érdekesek. Most például az derült ki, hogy eredetileg a Lost befejezése teljesen másmilyen lett volna, sokkal harcosabb és háborgóbb.

Az eredeti tervek szerint ugyanis az utolsó részben kitört volna a szigeten található hatalmas vulkán, melyet a harmadik évad egyik részében is emlegettek. Ebben az epizódban a fiatal Ben Linus volt a főszereplő, aki értesült a hegy által rejtett veszélyekről, a valóságban pedig Carlton Cuse-nak, a Lost egyik készítőjének Hawaii adta az ihletet. Köztudott, hogy a sorozatban szereplő szigetnek mindig is “személyiséget” szerettek volna adni, a Lost egyik karaktereként tekintettek a történések helyszínére, ezért foglalkoztak vele ennyit.

A fináléban Jack és a füst által megszállt Locke harcolt volna meg. A jelenetet a szkript szerint földrengések tarkították, egy csomó láva is szállt a háttérben, a sziget pedig instabil állapotában nyújtott volna izgalmas helyszínt a végső csatának, jó és rossz között. Érdekesség, hogy az akciódús befejezésből végül azért nem lett semmi, mert az ABC vezetői szerint túl drága lett volna a megvalósítás. Ezért egy olcsóbb alternatív finálét választottak a készítők, amit sajnos a közönség egy része a mai napig nem tudott megemészteni.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban