A rémfarkasokat legalább annyira szerették a Trónok harca nézői, mint Daenerys sárkányait, a Starkok címerállatainak felbukkanására pedig nem is kellett sokáig várni. Rögtön az első részben kulcsszerepet kaptak a jószágok, amikor is Ned Stark (Sean Bean) és Havas Jon (Kit Harington) rátalált pár kölyökre és hazavitték őket. A későbbiek során, főleg az első évadokban fontos szerephez jutottak a négylábúak, elég például a Vörös Nászra gondolni. Az október elején megjelent, Fire Cannot Kill a Dragon című könyvből azonban most kiderült, hogy a készítők eredeti tervei szerint a későbbi szezonokban is nagyobb szerepük lett volna a rémfarkasoknak.

“A Trónok harca első évadában még sokat voltak képernyőn a rémfarkasok, de már ekkor egy csomó olyan jelenetet ki kellett vágnunk, amelyekben a Starkok címerállatai szerepeltek. Ekkoriban még élő állatokat használtunk a felvételekhez és nem különleges effektekkel dolgoztunk. Épp ez volt a probléma, sokszor az idomárok kiadták a parancsot a farkasoknak és egész egyszerűen nem voltak hajlandóak megcsinálni azokat. Rengeteg időbe telt volna, hogy leforgassunk minden jelenetet velük, emiatt kihagytuk ezeket” – mondta friss interjújában Bryan Cogman, a Trónok harca egyik rendezője.

A későbbiek során a stáb már CGI segítségével jelenítette meg a nagyra nőtt állatokat, ekkor pedig a büdzsé jelentett problémákat a sorozat alkotóinak. A 8. évad 3. részében lett volna egy olyan jelenet, amelyben egyszerre 50 rémfarkas támad az Éjkirály élőhalott sárkányára, Viserionra, végül azonban pénzügyi okokból le sem forgatták az összecsapást.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna