A Trónok harca napjaink egyik legsikeresebb sorozata, a kezdet mégis nehéz volt, David Benioff és D. B. Weiss 2010-ben készítettek egy olyan pilot epizódot a produkcióhoz, amely után az HBO egyből kukába akarta dobni a feldolgozást. Végül új színészekkel ismét leforgatták a részt, a premier után 8 évvel pedig nincs már olyan ember a Földön, aki ne ismerné a szériát. Most a korábban Ned Starkot alakító Sean Bean nyilatkozott arról, hogy mennyivel másabb lett volna az eredeti pilot, a képernyőre került verzióhoz képest.

“A soha le nem adott pilot sokkal érzelmesebb lett volna. Emlékszem, leforgattunk egy jelenetet Brannal az öreg fában, ahol a fiú a szüleitől kapott leckét az életről. Isaac Hempstead-Wright ekkor még nagyon fiatal volt, de már akkor nagyon érezte a karakterét. Hasonló snitteket az Aryát játszó Maisie Williamsszel is felvettünk, nagyon élveztem ezeket a családi beszélgetéseket az eredeti pilotban. Kiemelkedtek és megtörték volna a Trónok harca világának hangulatát, amelyet a legtöbben pesszimistának és kegyetlennek ismertek meg” – árulta el a színész.

Sean Beant az Entertainment Weekly a sorozatbeli haláláról is megkérdezte. A sztár szerint a vártnál sokkal nehezebb volt Ned Stark lefejezését leforgatni. “Lenyűgöző húzás volt, mert még úgy is mindenkit megrázott, hogy a könyvolvasók tudtak róla. Sokszor elrontottuk azt a jelenetet, a fejem nem oda esett, ahova kellett volna, így jókat nevettünk közben. Abszurd volt az egész, mert a rajongókat sokkolta, mi viszont nagyon jól éreztük magunkat közben!” – tette hozzá nevetve Sean Bean, akit a film és sorozatnézők arról ismerhettek meg az elmúlt években, hogy a legtöbb produkcióban, amelyben feltűnt, a karaktere véres halált halt. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része