2011-ben került először képernyőre az HBO egyik legfontosabb sorozata, a Trónok harca, mely nézettségi rekordokat döntögetett évről-évre és még a díjátadókon is kiemelt produkció lett a drámák között. Elsőre azonban bukásnak indult a széria, ugyanis 2009-ben forgattak egy másik pilot epizódot, amelyben például Tamzin Merchant játszotta volna Daenerys Targaryent, Jennifer Ehle pedig Catelyn Starkot, de a rész nem nyerte el az HBO tetszését. Ezért újragondolták a sorozatot, más színészeket vettek fel és így született meg az a Trónok harca, amelyet jelenlegi formájában ismerünk.

A Tűz és jég dala írója, George R. R. Martin most a Syfy-nak arról nyilatkozott, hogy a Trónok harca pilotjának első verziójában ő is feltűnt, egy rövid vendégszerep erejéig. “Egy pentoshi nemest játszottam, Daenerys és Khal Drogo esküvőjén voltam az egyik vendég. A forgatás Marokkóban zajlott. Később másik színésznő kapta meg a khalessi szerepét, így a vágószobában maradt a zseniális cameo” – árulta el a szerző.

Martin szerint a sorozat készítői ezután is többször elgondolkoztak rajta, hogy az eredeti alkotót szerepeltessék a tévés feldolgozásban. “Egy alkalommal David Benioff és D. B. Weiss felvetette, hogy vicces kikacsintás lenne, ha a levágott fejemet látnák a nézők, egy karóra tűzve. Amikor megkapták ennek a megoldásnak a várható költségét azonban, rögtön elvetették az ötletet” – tette hozzá George R. R. Martin, azokra az évekre utalva, amikor a Trónok harca még nem volt akkora szám, így a költségvetésük is sokkal alacsonyabb volt. A produkció az utolsó, 8. évadával 2019 áprilisában mutatkozik be, az HBO-n és az HBO GO-n.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát