A mi kis falunk a Content Factory által készített vígjátéksorozat, melyet az RTL Klub 2017 február másodikán mutatott be, a pilot pedig elsöprő nézettséget hozott a csatornának. Az első részt több mint 1,1 millióan nézték, a premier 18-49-ben is remekelt és a csatornaátlag dupláját hozta. A 8 részes első évad után bejelentették, hogy 2018-ban jön a folytatás, és a sorozat körüli érdeklődés a március 23-án leadott fináléra se csökkent sokat, az évadzárót 926 ezren kísérték figyelemmel.

A mi kis falunk az elmúlt évek legnézettebb magyar sorozata lett, ami köszönhető részben a készítőknek, Kormos Anettnek – aki elsősorban stand-uposként vált ismertté a magyar médiában – és az Üvegtigris atyjának, Kapitány Ivánnak, illetve az erős szereplőgárdának, hiszen olyan húzónevek tűntek fel a sorozatban, mint Csuja Imre, Reviczky Gábor, Szabó Győző, vagy Lengyel Tamás.

A sorozat egy pici falu, Pajkaszeg hétköznapjait mutatja be, a fiktív település 147 fős lakossággal rendelkezik, akik között van ügyeskedő polgármester, kultúrharcos asszisztens, testépítő pap, szexi kocsmárosnő, féleszű rendőr, rezignált orvos, és egy csajozógép fociedző. Mindenki megtalálhatja magának a kedvenc infantilis karakterét A mi kis falunkban, mely csetlő-botló karaktereivel és helyzetkomikumával mutatott újat a magyar nézőknek.

A mi kis falunk a valóságban Pilisszentléleken forgott, mely egykor község volt, és 1985 óta Esztergom része. Lakosainak száma 2011-es adatok alapján nem sokkal több, mint a sorozatbeli Pajkaszegnek, a településen ugyanis 319 fő lakik. Pilisszentlélek Esztergomtól 9 kilométerre, a dobogókői út mentén található, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, Pest megye határán, egy völgyben. Érdekesség, hogy a falvat minden irányból erdő veszi körül, így igazán hangulatos hely.

hirdetés

Pilisszentlélek Budapesttől alig 43 kilométer távolságban található, Dorog tőszomszédságában. A faluban több mint 100 éves óvoda működik, a településen ráadásul a hagyományőrzés is fontos szerepet kap, a helyi pávakör ugyancsak nagy múlttal rendelkezik. A terület egyébként már az őskorban lakott volt, erről akkori kőeszközök tanúskodnak. Az Árpád házi királyok vadászkastélya az 1280-as évek végén készült el, romjai ma is megvannak.

Az itt létesült kolostor szolgálatára parasztokat telepítettek, így alakult ki a patak menti falu. A 15. században a település Pilis vármegyéhez tartozott, a 18. században a pesti pálosok birtokába került. A már említett óvoda 1912-ben nyitotta meg kapuit, az iskola és a könyvtár pedig 1936-ban. Pilisszentlélek a 2. világháborúban komoly harcok helyszíne volt, több barlang is található itt, ezek egyike, a Legény-barlang titkos pénzverdeként működött.

hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre