A Trónok harca a fordulatos történet és az izgalmas karakterek mellett azért válhatott sikeres sorozattá, mert az alkotók rengeteg pénzt költöttek a háttérre is. Látványos helyszíneken és igényesen felépített díszletekben forgattak, emellett a karakterek kosztümjeire is odafigyeltek. Az Emilia Clarke által játszott Daenerys Targaryen volt a sorozat egyik olyan szereplője, aki évadról-évadra egyre látványosabb ruhákban tűnt fel a képernyőkön. A színésznő friss interjúja alapján azonban nem csak neki, de a Trónok harca többi színésznőjének is sok problémát okoztak ezek a kosztümök.

“A Trónok harca forgatásán sok férfi színész, mint például a Havas Jont játszó Kit Harington is hatalmas, gyapjas ruhákban voltak láthatóak. Ahogy teltek az évek, Daenerys kosztümjei is egyre nagyobbak lettek, többet takartak, így a melegebb éghajlatú országokban való munka pokoli volt számomra. A készítők csupán annyit engedtek meg, hogy néha a parókámat megemeljék, és levegőzzön egy kicsit a fejem.

Nem csak velem bántak rosszul a Trónok harca alkotói, a meleg miatt a többi színésznő számára is megpróbáltatóak voltak a forgatások. A férfi színészeknek ehhez képest beépítettek egy hűtési rendszert a ruhájuk alá, amely vékony csöveken keresztül keringette a hideg vizet. Rendkívül igazságtalannak és felháborítónak éreztem a dolgot” – mondta a színésznő a virtuális körülmények között megtartott Edinburgh TV Festivalon.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát