Az Emilia Clarke által alakított Daenerys Targaryen a Trónok harca 8 évada alatt számos akadályba ütközött, megküzdött a dothrakiak ellenszenvével, az Éjkirály seregeivel és bukása előtt Királyvárt is felszabadította. A színésznő csak 2019 végén állt nyilvánosság elé azzal a hírrel, hogy a produkció 1. évadát követően súlyos betegségen esett át. A színésznő edzés közben sztrókot kapott, amely miatt heteken keresztül nem tudott összefüggően beszélni, ám a profi ellátásnak köszönhetően felépült. Emilia Clarke a frissen megjelent Fire Cannot Kill a Dragon című könyvben beszélt arról, hogy a 2. szezon felvétele alatt a stáb legnagyobb része elől eltitkolta betegségét.

“Nem voltam a legjobb állapotban a műtétet követően, de iszonyú gyorsan visszatértem forgatni. Nagyon intenzív élmény volt, 32 fokban dolgoztunk egy kőbányában. Attól féltem, hogy bármelyik pillanatban összeeshetek és újabb agyvérzést kapok. Akinek az agyát érintő betegsége van, nagyon gyorsan elfárad, de így is mindent megtettem, hogy a kollégáim semmit ne vegyenek észre. Rettegtem tőle, hogy a Trónok harca felvételei közben halok meg” – mondta a színésznő.

A könyvben Bryan Cogman, az egyik készítő is beszél Emilia Clarke betegségéről, aki beismeri, hogy senki sem tájékoztatta, hogy a sorozat egyik főszereplője az orvosok szerint bármikor sztrókot kaphat. James Hibberd írása alapján az egyik rendező, Alan Taylor és a showrunner, Dan Weiss azok között voltak, akik tisztában voltak a színésznő állapotával és végig nagyon aggódtak miatta.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát