.

Elkésett az egyik Star Trek film meghallgatásáról, mégis megkapta a szerepet - interjú a Váltságdíj színésznőjével

Írta: RaulReal | 2018. május 07. 23:25
Az AXN 2017 áprilisában kezdte el vetíteni a Váltságdíj című sorozatát, mely egy túsztárgyalós krimi. A széria második etapját a magyarországi Korda Filmstúdiókban forgatták, mely Etyeken található. A felvételek helyszínén az AXN meghívására több színésszel is interjút készítettünk. Az első, Morgan Kohannel készített cikkünk már olvasható. Legújabb anyagunkban pedig azzal a Nazneen Contractorral beszélgetünk, aki habár csúnyán elkésett a Sötétségben - Star Trek meghallgatásáról, mégis 2 perc alatt lenyűgözte a jelenkor egyik legfontosabb sci-fi rendezőjét, J. J. Abramst. Érdemes elolvasni a beszélgetést!
Kisbabát vársz jelenleg is? Igaz, hogy nagy hassal jöttem be, de már nem vagyok terhes. Két hónappal ezelőtt megszületett a kisbabám. A színészmesterség egyik nagy átka, hogy ha az ember teherbe esik, akkor általában nem kap munkát. A Váltságdíj esetében beleírták a történetbe, hogy babát várok. A karakteremnek, Zarának már vannak gyerekei a produkcióban, így nem volt nagy ügy, ha születik még egy. A második évad nyolcadik részében születik majd meg a baba, így egy ideig hordanom kell ezt a párnát a hasamon, hogy a nézők elhiggyék, hogy még nem szültem meg. Kiskorodban volt olyan színésznő, aki arra inspirált, hogy művészi pályát válassz? Már egészen gyerekkoromtól fogva vonzott a színművészet, nagyon szerettem mások előtt játszani. Nigériában nőttem fel, nem volt tévénk, így kazettákon néztem olyan színésznők filmjeit, mint Audrey Hepburn vagy éppen Julie Andrews. Ők nagy hatással voltak rám. A második világháborús és a James Bond filmeket is imádtam nézni annak idején. Mennyi időt töltöttél el Afrikában? Nagyjából 8 éves koromig laktunk ott, így szerencsére nem onnan kellett színésznőként kitörnöm és megismertetnem a világgal a nevemet. Londonba költöztünk Afrika után, majd Kanadában éltem. Csak Kanadában kezdtem el aktívan színészettel foglalkozni. Ezek szerint nagy példaképek helyett inkább maga a filmkészítés varázsolt el annak idején? Igen, lenyűgöztek a filmek, amelyeket néztem kiskoromban. Persze a magam kis gyerekes dolgaim nekem is megvoltak, például láttam A muzsika hangját és le akartam vágatni a hajam, hogy úgy nézzek ki, mint Julie Andrews. Anyukám meg rám ripakodott, hogy de hát kislányom, mi indiaiak vagyunk! Nagyon vicces volt.
Szerepeltél a 2013-as Sötétségben – Star Trek című filmben is. Igen, ehhez is egy számomra elég izgalmas sztori kapcsolódik. 6 évvel ezelőtt volt mindez, éppen a kisfiunk születését vártuk. Senki nem akart alkalmazni, így meghallgatásokra se nagyon jártam. Számos oka van ennek, de az egyik legkomolyabb, hogy a színésznőkre tudnak kötni biztosítást a nagy stúdiók, a babára viszont nem, így nem vállalják a kockázatot. December 22-ére voltam kiírva és 14-én hívott az ügynököm, hogy lenne egy meghallgatás az új Star Trek filmre, a munkálatok pedig csak februárban kezdődnek el. Ráadásul egy anyuka szerepére akartak kipróbálni, de ezen kívül mást nem mondtak, a blockbusterek esetében ugyanis elég nagy a titoktartás. Meg is beszéltük az ügynökömmel, hogy másnap reggel 10-re ott kell lennem, mert J.J. Abrams is megnézné a meghallgatást, utána pedig rohannia kell, mert dolga van. Ha valaki járt már Los Angelesben, az tudja, hogy őrült nagy távolságok vannak a városban, illetve hatalmas forgalom. Begyakoroltam a szövegemet, felöltöztem szépen és egy közúti baleset miatt legalább 45 percet késtem a meghallgatásról. Az ügynököm a plafonon volt, hívogatott, de azért próbált nyugtatni, hogy semmi baj nem lesz.
A Star Trek casting-direktorai persze jól meglepődtek, amikor látták, hogy mekkora pocakom van. Megcsináltuk a meghallgatás első körét, aztán hirtelen behívták J. J. Abramst is, aki a kamera mögött elhelyezkedve nézte meg a második próbát. Soha nem találkoztam az előtt vele, de amikor bemutattak neki, nagyon kedves volt, én viszont iszonyú ideges voltam, nagyon le is izzadtam hirtelen. A férjemnek is elmeséltem, hogy milyen menő élménynek lehettem részese, két órával később pedig hívtak és megkaptam a szerepet. Később mesélték, hogy J.J. Abrams nagyon szimpatikusnak talált, így talán mondanom se kell, hogy madarat lehetett volna velem fogatni. Ráadásul úgy választottak ki, hogy Abrams miután látta a meghallgatásomat, másét meg se nézte már. A sci-fivel milyen a kapcsolatod? Nagyon szeretem, ráadásul ha megkérdeznék, hogy a Star Warst és a Star Trek közül melyiket szeretem jobban, még csak J.J. Abramst se kéne elárulnom, hiszen mindkét franchise-ban rendezett filmeket. Annak idején rajongtam az eredeti Star Wars trilógiáért, de az új epizódok közül a Zsivány Egyes, Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik se okozott csalódást. Mindemellett azt kell mondanom, hogy Abrams hatalmasat tudott újítani az új Star Trek filmekkel. Így mindkét sci-fi világot más miatt szeretem.


További hírek

Megterhelő volt, de élveztem a Ned Stark elleni csatát - interjú Luke Robertsszel

Ha a Trónok harcába hívnának, azonnal mennék - interjú Brandon Jay McLarennel, a Váltságdíj színészével

Ingyen visszanézhető a Válótársak első évada

Ma éjszakától újra képernyőn a Váltságdíj


Hozzászólások