Nemrég számoltunk be a Trónok harca hetedik etapjának a casting híreiről amelyekből már lehetett némi következtetést levonni a következő évad forgatásával kapcsolatban. Az ott leírt dátumoknak megfelelően néhány napja Belfastban hivatalosan is elindultak a következő szezon felvételei.
A forgatás megkezdésének tényét erősíti a szereplők viselkedése, ugyanis a közösségi médiát szinte ellepték az olyan rajongók által készített fotók, amelyeken a széria színészei láthatóak a fentebb említett észak-írországi városban.

Az eddig napvilágot látott képek alapján pedig az olyan közönségkedvenc szereplők, mint Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Sophie Turner (Sansa Stark), Maisie Williams (Arya Stark), Aiden Gillan (Kisujj), valamint Hafpor Julius Bjornsson (A hegy) már egész biztosan Belfastban tartózkodnak, így nagy eséllyel már meg is kezdték a jeleneteik rögzítését.

De nem ez az egyetlen érdekes fejlemény, ami a Trónok harca háza táján történik. Egy spanyol lap információi szerint, a stáb idén a már megszokott helyszíneken kívül, október folyamán az Észak-Spanyolországban található Barrika városa közelében fekvő Muriola partvidéket is meglátogatja majd.

hirdetés

A város polgármestere nagyon örül a produkció jelenlétének, mivel elmondása szerint ez kiváló lehetőség az 1500 lakosú kisvárosnak arra, hogy a nagyobb közönség is megismerhesse a környék természeti értékeit, és még ha csak rövid időre is, de munkát kínáljon a helyieknek, mint statiszták. Arról viszont, hogy mely karakter történetéhez veszik majd igénybe a partot, egyelőre nincsenek információk, bár egyes spekulációk szerint Daenerys partraszállása lenne a legkézenfekvőbb lehetőség.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna