Augusztus 27-én tért vissza a második évadával a Nyerő Páros az RTL Klubra. A sztárpárshow a kezdetek óta kimagasló, több éve nem látott nézettséget produkál. Az új részek minden hétköznap 19 órakor kerülnek képernyőre. A műsort már korábban felvették, a forgatások nyáron zajlottak Budapest közelében. Az RTL Magyarország meghívására megnézhettük az egyik érdekes játék felvételét és körbejárhattuk a Nyerő Páros villáját. Ottlétünk alatt beszélgettünk Rubin Kristóf kreatív osztályvezetővel és Sebestyén Balázs műsorvezetővel is. Cikkünk végén részletesen, fotókkal szemléltetve mutatjuk a műsorban szereplő villát.

Egy forró nyári napon látogattunk el az RTL Magyarország hosszú idő után visszatérő sztárpárshowja, a Nyerő Páros 2. évados forgatására. Habár odakint jó idő volt, a felvételek megtekintésekor pulóverre is szükségünk volt, ugyanis a képernyőn is sokat látott kőfejtő barlangban zajlott az éppen aktuális feladat forgatása. A Nyerő Páros azért válhatott népszerűvé már az első évadában is, mert a nézők közelről megismerhettek a szériában ismert embereket, akikről kiderült, extrém körülmények között hogyan bánnak párjaikkal. A barlang nem volt könnyen megközelíthető, ugyanis meredek földút vezetett a helyszínhez, a forgatás szempontjából jó helyen volt azonban, közel a Nyerő Páros villájához.

Rubin Kristóf, az RTL Magyarország kreatív osztályvezetője körbevezetett minket a helyszínen, így láthattuk, hogy korábban a barlang mely szegleteiben zajlott a forgatás. „Ez egy igazi családi mozi, minden korosztálynak szól. Látványos, sok benne a fordulat, az érzelmek is túlfűtöttek. Nem kínzunk meg senkit a műsorban, a mély érzelmek miatt szerethető a reality. Az ismert emberekről is kiderül, hogy ugyanolyan párkapcsolati problémáik vannak, mint a nézőknek. Tudunk nekik szurkolni, mások ellenérzéseket váltanak ki belőlünk, így nem hagyja hidegen a közönséget a Nyerő Páros. Nagyon színes a végeredmény, ez egy állandóan változó reality” – árulta el a szakember.

hirdetés

A feladat forgatása előtt Rubin Kristóf odahívott minket, hogy meghallgassuk a vezető kreatív stábtagok és a műsorvezető, Sebestyén Balázs diskurzusát. Itt beszélték meg, hogy milyen sorrendben érkeznek majd a játékosok, illetve a műsorvezetővel is egyeztettek, hogy pontosan mik lesznek a szabályok.

A műsorban a kiszavazás miatt fontos, hogy az egyes párok a vetélytársaikkal is hogyan viselkednek, mi azonban a forgatáson a Rubin Kristóf által említett oldalát figyelhettük meg a műsornak, azaz ki hogyan teljesít teher alatt. Már csak négy pár volt versenyben ebben a részben, mely múlt pénteken, szeptember 14-én került adásba. Ezúttal a nőknek kellett bizonyítaniuk, hogy eléggé ismerik szerelmüket. Gáspár Laci a tőle megszokott vehemenciával érkezett a helyszínre, míg a Barátok köztből ismert Solti Ádám és a Fókusz új műsorvezetője, Tokár Tamás inkább visszafogott hangulatban mozgott a barlangban. Rajtuk kívül ott volt még Szegedi Ferenc, akit főképp Vasvári ’Luxus’ Vivien miatt ismerhetett meg a közönség.

A feladat egyszerű volt, a nőknek kellett bizonyítaniuk tudásukat párjukról, de a férfiak se maradtak passzív résztvevők, egy biciklit kellett tekerniük, mely áramot termelt. A műsorvezető, az egyébként nagyon lazán és felszabadultan viselkedő Balázs kérdéseket tett fel a lányoknak. Ezek a kérdések a velük szemben lévő férfiak múltjáról szóltak, amennyiben pedig a nők rosszul válaszoltak, akkor választhattak, párjukat rázzák meg árammal vagy pedig a többi férfit. Sebestyén Balázs a Nyerő Páros forgatása alatt végig lazán viselkedett, nem volt feszült egyáltalán. A műsorvezető jó hangulata ragadós is volt, hiszen Balázs volt az, aki megnyugtatta a női versenyzőket, amikor a feladat alatt idegeskedtek. A forgatást nagyon jó szögből nézhettük, ráláttunk a játékosokra és a díszletre is, mely a kivilágított barlangban nagyon jól nézett ki.

„A műsorvezetőnek óriási szerepe van, ő adja meg a műsornak a humorát és a hangulatát. Balázs a legjobb – mondta Rubin Kristóf, aki a produkció eredeti változatáról is ejtett néhány szót – A Nyerő Páros nagyon jó adaptáció, az eredeti izraeli formátum heti, 1 óra 15 perces részekkel operált. Abban a verzióban kevés volt a történet. Mi csináltunk a Nyerő Párosból egy napi realityt, ugyanúgy, mint a Survior esetében és meg tudtuk tölteni annyi tartalommal, hogy egy sztori-központú műsor lett belőle. Persze az egészhez kellettek a párok is, a casting során direkt odafigyeltünk rá, hogy olyan szereplőket válogassunk be, akik minimum másfél éve együtt vannak és a kapcsolatuk már nem a fellángolás szakaszában tart. A Nyerő Páros celebjei rendre megmutatják önmagukat és az érzelmeiket, ez is különlegessé teszi a műsort.”

Az RTL Magyarország stábja kisebb csúszásba került a forgatások elején. A fennakadást az okozta, hogy a játékosokat árammal megcsapó gép néha nem működött. Ezt valószínűleg a párás környezet okozhatta. A forgatásnak emiatt néha le kellett állnia, hogy megigazítsák a bicikliző férfiakon a kütyüt. Szerencsére a stáb nem akarta eljátszatni a szereplőkkel, hogy megcsípi őket az áram, amikor a gép éppen nem működött, hanem ilyenkor vállalva a plusz időt, megszerelték a készülékeket. Az adást nézve azt is gondolhatná az ember, hogy valójában nem is csípi meg őket az áram. Pedig mi élő egyenesben láttuk, hogy de bizony. Sőt a leállások alatt valójában több áramütést is kaptak, különösen Gáspár Laci, mert a rajta lévő eszköz akkor is működött, amikor a többieké nem. Az énekest jóval többször megrázta az áram, mint az a tévében látható volt. A második hölgy érkezésére nagyjából megoldották a problémát és gördülékenyebben zajlott tovább a játék felvétele.

A Nyerő Páros műsorvezetőjét, Sebestyén Balázst is megkérdeztük arról, milyen számára részt venni a műsor elkészítésében és mit vár, hogyan fog teljesíteni a produkció a nézettség tekintetében. „Már két évvel ezelőtt, amikor a Nyerő Páros előző évada futott, kiderült, hogy az emberek szeretnek másokat kukkolni. Most is nagyon remélem, hogy hasonlóan sikeres lesz a produkció. Az előző szezon is azért volt izgalmas, mert Pumped Gabóék és Kabáték is olyanok voltak, akiket csak egy réteg ismert. Most is vannak olyan párok, akikről azt kérdezik az emberek, hogy ezek kik? A Nyerő Párost különösen szeretem csinálni, mert itt sok a külső helyszínen való forgatás, bányában dolgozunk, villában, nagy stábbal, nekem pedig lételemem a pörgés.”

Balázs azt is kifejtette nekünk, mi teszi a Nyerő párost igazán egyedi műsorrá. „Izgalmas formátumról van szó, helyenként emlékeztet a Celeb vagyok, ments ki innen!-re és más klasszikus realitykre is. Minden, ami a párkapcsolatokról szól, nagyon érdekli az embereket. A nézők a műsor miatt maguknak is felteszik szerintem a kérdést, hogy és én hogy viselkednék egy ilyen szituációban? Mennyire felelnék meg? Az én párom mit szólna? Működik-e egyáltalán a kapcsolatom nyomás alatt? Ebben a műsorban nagyon sok dráma van, valódi párokkal, valódi érzelmekkel.”

A feladatnak nagyjából a felét láthattuk, mert el kellett indulnunk a villába, ahol a Nyerő Páros nagy részének forgatása zajlik. Ott csak úgy nézhettünk szét, hogy a játékosok nem voltak még a helyszínen. Elhagytuk tehát a hűvös barlangot és pár perces utazás után meg is pillanthattuk a tévéből jól ismert helyszínt a medencével, sátorral és persze luxuslakosztályokkal. A helyszínen Böjte Piros, a Nyerő Páros kommunikációs koordinátora vezetett körbe minket, miközben a villában dolgozó stábtagok a pihenőidejüket töltötték.

A villa jó helyszín volt a dokumentarista stílusban leforgatott Nyerő Páros stábjának. Az epizódok felvételekor, amikor a celebek egymás közötti viszonyát mutatták be, az operatőrök ott mozogtak a szereplők között, ahogy a Survivor esetében is megszokhattuk – tudtuk meg Rubin Kristóftól. Ez a húzás nagyon bevált az RTL Magyarország reality műsorainál a szakember szerint, a tudatos forgatást pedig nagyban könnyítette, hogy a versenyzők is segítettek abban, hogy a sztori tudjon haladni tovább. Mindig a kamerák kereszttüzében beszéltek meg tehát olyan dolgokat, amik a nézők számára is fontosak lehetnek, mondta el a kreatív osztályvezető.

Izgalmas volt látni a Nyerő Páros forgatását, és azt is, hogy milyen a villa, ahol a játékosok laknak. 2-3 órát töltöttünk a két helyszínen összesen, ottlétünk alatt pedig Böjte Piros és Rubin Kristóf mindig odafigyeltek, hogy átlássuk a történéseket és a legjobb helyről nézhessük a játékot. Ezt utólag is nagyon köszönjük. A Nyerő Páros új évada ezen a héten jelentkezik utoljára új epizódokkal az RTL Klubon, a döntő pénteken 19:00-kor lesz látható. (Fotók: RTL Klub/Rácz Tamás)




















hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban