A Trónok harca 7. évadában fontos helyszínné vált a most debütáló Sárkánykő (Dragonstone), ahol a történet nagy részében Daenerys és haditanácsa tartózkodott. Az Észak-Írországban található, gyönyörű sziklák mellett Zumaia tengerpartja és a San Juan de Gaztelugatxe kastélyhoz vezető lépcsősor is látható volt a sorozatban. Ezen vezették ugye fel Tyrionék Havas Jont például, amikor először megérkezett a sárkányok anyjához tárgyalni.

Az El Pais értesülései szerint főleg Gaztelugatxe szigetén iszonyú mértékben megnőtt a turisták és a látogatók száma, csak 2017 júliusában 75 ezer ember érkezett a látványossághoz. Ez azt jelenti, hogy átlagosan napi 2400-an sétáltak fel a Spanyolországban található lépcsősoron, hogy úgy érezhessék magukat, mint Észak királya. A problémát az jelenti főleg, hogy mindenki délben akar felsétálni és ebédre visszaérni, illetve a délután 5 órai időpont is kritikusnak számít, mert akkor is tumultus van a helyszínen.

A tervek szerint a baszkok arra kényszerülnek rá a hirtelen jött turista-áradat miatt, hogy limitálják a napi látogatók számát, ezzel is biztonságosabbá téve mindenki számára a Trónok harca élményt. (Fotók: HBO)

hirdetés

hirdetés

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Két bejelentés érkezett az Ázsia Expressz idei évadáról

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél