Áprilisban jelentették be, hogy a Paprika Studios műsorgyártó, ami olyan produkciók készítéséért felelt az utóbbi időben mint a Survivor vagy A Tanár, az Oltári csajok vagy épp a Celeb vagyok, ments ki innen!, és az RTL Magyarország közös pályázatot hirdet. A budapesti Hypewriter pályázatra 6-10 epizódból álló, epizódonként nagyjából 40-50 perc hosszúságú sorozatok ötletét várták angol nyelven. A június 26-án megrendezett pitchfórumon a beérkezett 159 pályaműből a legjobb nyolc mutathatta meg magát az ötfős zsűri és a sajtó képviselői előtt.

Az ítészek között helyet foglalt Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, Trunkó Bence a Paprika Studios kreatív igazgatója, Dave Clarke és Michael Bütow producerek és Roope Lehtinen, aki az Aranyélet eredetijének, az Easy Living című sorozat alkotója. A döntőbe került nyolc sorozatterv közül a zsűri választotta ki a győztest, amely a Magyarországon élő alkotópáros, Andrew Hefler és Declan Hannigan projektje, a The Butcher (A hentes) lett.

Hefler és Hannigan kettőse legutóbb a Comedy Centralon látott Készhelyzet című műsort készítette. Legújabb sorozatötletük, Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején egy húsfagyasztóban leli halálát. A sorozat epizódjai visszatekintenek életére és tetteire, és bemutatják a város lakóit, akiknek egy közös vonásuk van: mindannyian gyűlölték Karcsit.

hirdetés

A tervből az alkotókkal közösen a Paprika Studios fejleszt sorozatot a DRG televíziós forgalmazó támogatásával, majd pedig leforgatják a pilot epizódot, mely az RTL Klubon kerül képernyőre várhatóan 2019 elején. A zsűri döntése nyomán a második helyen Koncz Teréz Bride to be Sure párkapcsolati témájú sorozatötlete végzett holtversenyben a szlovák Michal Baláž The Ravens című noir thrillerével. A harmadik helyezett Kofrán Gergely Hammer and Pickle terve lett. Ezek a projektek mind bekerülnek a Paprika Studios műhelyébe, ahol forgatókönyvírók és televíziós szakemberek segítenek az alkotóknak fejleszteni az ötleteiket.

Erdős Ákos, a Paprika Studios nemzetközi vezérigazgatója elmondta, hogy az először megrendezett Hypewriter egyik erőssége, hogy a szakma olyan szereplőit terelte össze, akik elkötelezettek a minőségi tartalomgyártás iránt. A pályázatot jövőre is kiírják, és több szakmai programmal kiegészülve 2019-ben is megrendezik a Hypewriter Pitchfórumot.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban