Az RTL a nyár folyamán többször is műsorváltozásra kényszerült, legutóbb az eredetileg az RTLII-n kiváló nézettséget hozó Oltári csajok című telenovella ismétlése bukott meg 3 nap után az RTL Klubon. Az RTL Magyarország ismét változtatott tehát a programstruktúráján, a magyar szappanopera helyett, egy órával korábban A mi kis falunk került adásba. Erre reagált tegnap a TV2, amikor bejelentették, dupla részekkel ismétlik majd a Bezár a bazár! című népszerű műsorukat. Merészsége ellenére azonban az RTL Klub riválisának elsőre nem jött be ez a húzás.

Csütörtök este a Fókusz 17,7%-ot produkált, az infotainment műsor után érkező A mi kis falunk ismétlése pedig 19,5%-ot, ez rendkívül erős eredménynek számít. A Barátok közt is a mostanában tapasztalható nézettségéhez képest jól teljesített, 12,9%-al.

A TV2-nek elsőre nem sikerült túl jól a műsorváltozás, az első leadott Bezár a bazár! rész a maga 13,1%-os közönségarányával kikapott a Fókusztól és A mi kis falunkat se tudta megszorongatni. A gameshow csütörtökön vetített, második ismétlése, – mely 12,6%-ot ért el – is alulmaradt az RTL műsoraival szemben, még a jelenleg gyengélkedő, a Mátyás király téren játszódó sorozattól is kikapott. A legbátrabb páros ismétlése megint csak nem hozott jól, 7,1%-ot szállított. a Vasököl című robotos akciófilmtől is kikapott, mely 9,2%-al ment az RTL Klubon.

hirdetés

Csütörtökön főműsoridőben (19-23 óra) az RTL Klub 14,2%-os közönségarányt, a TV2 pedig csupán 11%-osat produkált. Előbbi csatorna tehát 3,2% százalékpontos előnnyel tudott nyerni, ami azért nagyon nagy eredmény az RTL Klub számára, mert az elmúlt hetekben majdnem minden hétköznap estét megnyert a TV2.

hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát