Nemsoká a The Walking Dead visszatér a 8. évadával, így komoly háborúra érdemes készülni Rickék és Negan csapata között. De nem ez az egyetlen konfliktus, amely többek között az AMC sorozatát is érintheti, ugyanis egyre biztosabb, hogy írósztrájk közeleg. Legutoljára nagyjából 10 évvel ezelőtt volt kollektív munkabeszüntetés, melynek köszönhetően több sorozat is rövidebb évaddal jelentkezett. Mindez kisebb nézettséget és a reklámok miatt kevesebb bevételt jelentett a tévécsatornáknak. Most valami hasonló ismétlődhet meg, hiszen az írók céhe, a WGA elégedetlen, ugyanis a rövidebb évadok miatt jóval kisebb pénzeket kapnak a forgatókönyvírók.

Az írósztrájk olyan sorozatokat érinthet, melyeknek az epizódjait május környékén kezdenék el forgatni, így az Amerikai Horror Story, a Jessica Jones, a Star Trek: Discovery, és a The Walking Dead is rosszul járhat. Mindemellett még a késő esti talk show-k nézőinek is arra kell készülniük, hogy a munkabeszüntetés miatt kedvenc műsoraik ismétlésekkel jelentkeznek majd. A The Walking Dead esetében habár egy-két részt a forgatás előtt megírnak, a tényleges munkálatok csak jövő hónapban kezdődnek el, így egy esetleges sztrájk miatt még a premier is elcsúszhat.

2007 november és 2008 februárja között volt legutoljára olyan, hogy az írók kollektíven nem dolgoztak, többek között olyan sorozatok jelentkeztek ezért rövidebb szezonnal, mint a Breaking Bad, a Lost, vagy a Született feleségek.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát