Április 10-én indult a 20. Cobra 11 évad az RTL Klubon és az előző vasárnap ment le a 15. epizódja. A csatorna azonban, ahogy korábban többször beszámoltunk róla, kihagyott egy csomó, szám szerint a 2-3., 7-10., és a 13. epizódokat. Ezek a részek túl durvák voltak, ezért a tévéadó nem tudta volna 12-es karikával képernyőre tűzni, de korábban Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek elmondta, hogy később, egy másik időpontban, be fogják pótolni a kimaradt részeket.

A mostani Cobra 11 évad 18 epizódból áll, így még 3 lenne hátra, de az RTL Klub hivatalos tévéműsora szerint a 16.-ként megjelölt epizód az évadzáró. Rákérdeztünk a csatornánál, hogy mi az oka a különbségnek és kiderült, hogy a német forgalmazóval való szerződésük szerint a 20. évadból 16 epizódot kaptak meg sugárzásra, további két epizód pedig a 21. szezonhoz csatolva kerül képernyőre.

Normál esetben egy ilyen nem nagyon számítana, de az egyik olvasónk jelezte, hogy ez most teljesen meg fogja kavarni a nézőket. A 20. évad utolsó epizódjában ugyanis távozik a sorozat egyik főszereplője, az Alex Brandt-ot játszó Vinzenz Kiefer. Így ha ezt leadná most az RTL Klub, akkor később, amikor bepótolják a kimaradt részeket, sokan nem értenék, hogy miért szerepel újra. Ezután elindulna a 21. évad, melyben megérkezne Semir új társa és mivel a forgalmazó a magyarok számára két részt áttolt a következő szezonra, valamikor közben még lemenne két olyan rész, amiben Alex ismét szerepel. Ezek miatt pedig követhetetlenné válna a sorozat,
melyet jeleztünk is az RTL Klub felé. Néhány nap után a következő választ kaptuk:

hirdetés

“Köszönjük a SorozatWikinek az észrevételeket és információkat, ezeket a nézői visszajelzéseket természetesen figyelembe vesszük és ennek következtében változtatunk az eredeti elképzeléseken. A 20. évad utolsó epizódját így mégse adjuk le most vasárnap, hanem rögtön elkezdjük a nyári ismétléseket. A későbbiekben az összes olyan részt bemutatjuk, amiben még Alex szerepel, majd a 21. évad megkezdése előtt kerül adásba a 20. szezon utolsó epizódja. Logikailag így nem lesz bukfenc a 20. és a 21. évad között” – mondta Pécsi Norbert Sándor, az RTL sajtókapcsolati vezetője a SorozatWikinek.

A csatornától azt is megtudtuk, hogy a megkeresésünk után felvették a kapcsolatot a külföldi forgalmazóval, hogy a 20×16-17-es epizódokat a német vetítéssel megegyezően, a 20. évad részeiként le tudják adni, és ne kelljen a 21. szezonban adásba rakni. (Fotó: RTL Klub)

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része