A nyár végén indult a Star Acedemy, melynek karácsonyig, 16 héten keresztül kellett volna hetente hatszor jelentkeznie a TV2-n. A műsor azonban annyira katasztrofális nézettséget produkál, hogy a csatorna idő előtt eltünteti a hétköznapi adásokat. Talán még sosem bukott akkorát műsor Magyarországon, mint most a Star Academy.

Augusztus 29-én indult a TV2 legújabb szuperprodukciója. A Star Academy a csatorna eddigi legdrágább műsora, ugyanis a tehetségkutatóknál megszokott hétvégi élő show-k mellett hétköznapi reality részekkel, extra adásokkal és SuperTV2-s kísérőműsorokkal is jelentkezett. A produkció már az első napon nagyon gyengén kezdett és kikapott az RTL Klub 19 éves filmjétől. A második adással ugyan erősített a Star Academy, de a rá következő napokban, a hétköznap esti összefoglalók eredményeiből látszott, hogy hatalmas bukás lehet a produkció.

A TV2 Csoport pár nap után lépett is és a SuperTV2-s egyik kísérőműsort kimenekítették a főműsoridőből és délutánra pakolták. Ezután hétről-hétre elemeztük, hogy folyamatosan csökken a Star Academy napi adásainak nézettsége és egyre gyakrabban fordult elő, hogy több kábelcsatorna is legyőzte a TV2-t a műsor adásideje alatt. A 37. héten már olyan mélységekbe süllyedtek a produkció számai, hogy egyértelmű volt, hogy lépni kell valamit. A TV2 ezt meg is tette és múlt hétfőtől este 10-re rakta a Star Academy-t.

hirdetés

A múlt héten a késő esti időpont ellenére sem nőtt a műsor közönségaránya, sőt több olyan nap is volt, amikor a napi összefoglalók a csatornaátlag felét sem tudták hozni. A legfrissebb eredmények annyira katasztrofálisak voltak, hogy a TV2 feladta a harcot és idő előtt eltünteti a műsor reality részét a képernyőről – tudta meg az Origo.

„Október 3-tól a napi összefoglalók megszűnnek, azonban a Star Academy énekesei ugyanazt a felkészítést kapják az Akadémián, mint eddig, azaz a zsűritagok és a tanárok folyamatosan foglalkoznak velük. A hét fontosabb eseményeinek összefoglalóját a szombati adásba szerkesztve láthatják majd a nézők” – közölte a TV2 sajtóosztálya a hírportállal.

A Star Academy a jelenlegi formájába 16 héten keresztül kellett volna menjen, így a műsor az egyharmadáig sem jutott el. A hétvégi élő show-k ugyan maradnak, de a formátum lényege jövő héttől gyakorlatilag semmibe vész. A szombat esti sok órás adások egyébként eddig csatornaátlag felett teljesítettek, sőt többször megközelítették az RTL-en bukó Kicsi Óriásokat. Szombaton azonban elindult a Fókusz Plusz és az X-Faktor, 18-49-ben az előbbit kétszer, az utóbbit négyszer annyian figyelték, mint a TV2-s showműsort. A múlt heti eredményeket hamarosan részletesen is elemezzük a megszokott, heti nézettséges hírünkben.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát