A Korhatáros szerelem első évada tavaly november és idén február között volt képernyőn. Hosszú idő után ez volt az első magyar fikciós sorozata a TV2-nek. A folytatás október 12-én érkezik a csatornára, péntekenként 22 órakor, a Csak show és más semmi után. Az új évad forgatása nyáron zajlott és az egyik felvételi napon a TV2 Csoport meghívására mi is részt vehettünk. Az ott töltött egész délután alatt megnézhettünk több látványos jelenetet, és beszélgethettünk a Korhatáros szerelem showrunnerével és egyben az új szezon vezető írójával.

Augusztus végén, péntek kora délután érkeztünk meg Budakalászra, az Omszki-tónál található Wakeboard Centrumhoz. Ebben a szabadidőközpontban, ezen a nem szokványos forgatási helyszínen zajlott a Korhatáros szerelem néhány második évados jelenetének felvétele. A Kovács Patrícia és Kovács Tamás főszereplésével készült romantikus vígjátéksorozat története Budapesten játszódik, és egy háromgyerekes, középkorú anyuka, valamint egy fiatal, pultosként dolgozó srác kapcsolatát követhetjük figyelemmel. A sorozatot az IKO Műsorgyártó mellett a ContentLAB & Factory készít, utóbbi A mi kis falunk gyártója is.

Ez volt az első alkalom, hogy egy TV2-s sorozat kulisszái mögé pillanthattunk be. A forgatási nap egyik különlegessége az volt, hogy a színészek és a stáb végig szabadtéren dolgozott, belső térben játszódó jelenetet ottlétünkkor nem rögzítettek. A másik pedig az volt, hogy a sportlétesítmény nem zárt be a felvétel idejére, ebből adódóan tele volt vendégekkel, turistákkal, akik sajnos nem egyszer megzavarták a munkát.

hirdetés

A sportcentrumos jelenetekben a főbb szerepeket a sorozat fiatal szereplői játszották, akik fürdőruhát és bikinit viseltek szinte a forgatás teljes ideje alatt a nagy hőségben. A Dávidot alakító Kovács Tamás, és legjobb barátja, a Dóra Béla által megformált Alex, valamint két új szereplő, Nagy Réka és sorozatbeli barátnője, Kárpáti Rebeka voltak jelen akkor, amikor mi is megnéztük a forgatási munkákat. Ez idő alatt a Korhatáros szerelem showrunnere és egyben egyik írója, Hámori Barbara válaszolt a kérdéseinkre. Nincs ideje minden jelenet felvételénél ott lenni, de akkor egész nap ott volt a forgatáson.

Tőle tudtuk meg, hogy az első évaddal ellentétben, a folytatás jobban elrugaszkodik majd az eredeti, új-zélandi alaptól. A sorozat második évada már nem 12-es korhatár-besorolás alá esik, hanem eggyel magasabb kategóriába, így 16-os karikával megy majd. „Vígjáték, szex, szerelem. Ez a hármas jellemzi majd igazán a sorozat második évadát, ami a terveink szerint nem csak a címében lesz majd korhatáros. Szexibb és fordulatosabb lesz, a drámai vonalat pedig háttérbe szorítjuk” – mondta Hámori Barbara.

Ennek a szexi irányvonalnak lehettünk szemtanúi. A fiatal szereplőkkel készült jelenetekben ugyanis nem csak a hőség miatt izzott a levegő. A megérkezésünk után az egyik első felvétel során azt rögzítették, ahogy Nagy Réka és Kárpáti Rebeka megérkeznek a strandra, és rögtön felkeltik a nem messze, egy napernyő alatt álló asztalnál félmeztelenül iszogató srácok figyelmét. A fiatalok persze rögtön meg is környékezik a lányokat. A showrunner a felvételek szüneteiben videón mutatott nekünk jeleneteket a folytatásból, és jól látszott, többek között miért is kapott 16-os karikát a produkció, a női szereplők felsőtestei ugyanis kevésbé lesznek kitakarva.

A stílus mellett több más változással is találkozhatnak majd a nézők a folytatásban. Az első évaddal ellentétben idén nyáron nem 13, hanem csak 10 részt forgattak, és a karakterizáció a drámai vonal háttérbe szorulásával a vígjátékokra jellemző építkezéshez lesz hasonlatos. Gondoljunk csak a Jóbarátokra, ahol hat főszereplő életét párhuzamosan követhettük nyomon. A Korhatáros szerelem új szezonjában öt pár, azaz tíz szereplő is kiemelt játékidőt kap.

„A nagy változtatások oka, hogy a csatorna kérésére szabadabban kezeljük az eredeti második évad történetvezetését. Fontos volt, hogy szélesebb nézőközönséghez eljuthassunk, és ne egy családi matinésorozat legyen. Rengeteg új történetszál került a folytatásba, emiatt nem is annyira adaptáció, inkább azt mondanám, hogy alapul vettük csak az eredetit és elrugaszkodtunk tőle, mertünk bátrabbak lenni.

Igyekeztünk megtartani a fókuszt, a két főhős, Eszter és Dávid lesz a középpontban, de a tavalyi évadban jól működő karakterek, mint például Dusán (Schneider Zoltán) vagy Bőgős Bandi (Fenyő Iván), saját, nagyobb történetszálat kaptak. Júlia (Dobó Kata) például teljesen új útra lép, és a válás után a férjével (Seress Zoltán) egyfajta Rózsák háborúja helyzetbe kerül” – mesélte a showrunner.

A két főszereplő élete az első szezon után sem lesz zökkenőmentes. Megjelenik az ő oldalukon is több új szereplő. Kovács Patrícia egyik új udvarlóját Árpa Attila alakítja a szériában, míg Kovács Tamás történetbeli szerelmi életét Nagy Réka forgatja fel. Ez a két új érkező alaposan felkavarja az állóvizet, erre láthattunk is példát. A forgatási nap legnagyobb részét ennek a pattanásig feszült pillanatokból álló jelenetnek a felvétele töltötte ki. Ebben ugyanis egy rosszul elsült vicc miatt Dávid felkapja a vizet és beledobja a tóba legjobb barátja, Alex telefonját, majd utána arcon is ütötte a srácot.

Ezt a jelenetsort két oldalról, több szögből is felvették, és a munkát bizony több minden is nehezítette. Egyfelől az, hogy a sportcentrum vendégei pár alkalommal besétáltak a jelenet hátterébe. A másik nehezítő körülmény a szabadtéri felvételből, és a szikrázó napsütésből adódott. A tó partjához közel semmilyen magas épület nincs, árnyékot csak a napernyők szolgáltattak, és bár felhő alig volt az égen, a fényviszonyok mégis folyamatosan változtak, ahogy telt az idő. Ehhez állandóan alkalmazkodnia kellett a stábnak, mérni és beállítani a kamerákat, hogy a végeredmény egységes hatást keltsen.

A harmadik úgymond nehezítő körülményt az egyik kellék okozta. A jelenetben ugyanis Dávid tényleg bedobja a tóba a telefont, ám a kelléktelefonból összesen csak két darab állt rendelkezésre. Emiatt a Dávidot alakító Kovács Tamás csak akkor dobhatta el a készüléket, amikor a rendezővel megbeszélt „jelzés” szerint nem állították meg a felvételt, azaz mehetett a dobás. A „jelzés” azért volt fontos, mivel a közel két percig tartó jelenetet megállás nélkül rögzítették, emiatt a megszokottnál többször és tovább is próbáltak, hogy minden flottul menjen. A nehézségek ellenére a stáb végül jól megoldotta a feladatot.

Miután befejezték ezt a részt, következtek a közeli felvételek, többek között a dobás mozdulatát, a dulakodást, az ütést, majd a végén a két szereplő, Dávid és barátnője sértett elvonulását is rögzítették más-más szögből. A sorozat első évadát Rohonyi Gábor és Soós Péter rendezte, idén Radnai Márk színész-rendező állt a kamera mögött a több mint 50 napig tartó forgatás alatt.

Ez a Wakeboard Centrum nem egy hétköznapi helyszín. A Korhatáros szerelem második évadában pedig több, hasonló különleges hely is megjelenik majd. Hámori Barbara elárulta, hogy új helyszínként megjelenik többek között egy kastély is, ahol partit adnak, valamint lesznek olyan szereplők, akik magánrepülővel utaznak majd.

„Ez egy könnyed sorozat, nem akarjuk, hogy arról szóljon, milyen nehéz az élet, milyen gonoszak az emberek, nem fogunk aktuálpolitizálni, vagy gazdasági látképet adni a világról. Ez a sorozat a párkapcsolati őrültségekről, a férfi-női viszonyrendszerről, a barátságról és a szerelemről szól, olyan emberi problémákról, amelyek mindenki életében jelen vannak. Ezért is könnyű azonosulni a szereplőkkel. Szép embereket mutatunk menő helyeken, kicsit jobbnak is festjük le ezt a világot, mint amilyen, de talán ez nem is baj. Szeretnek a nézők egy picit kikapcsolni a hétköznapokból.”

Bár a fenti jelenet nem tartozik a sorozat legviccesebbjei közé, az első szezonnál jóval humorosabbnak ígérkezik a folytatás. Komédiát azonban nem egyszerű írni, erről is kérdeztük a showrunnert, mekkora nehézséget okozott a váltás a korábbi dramedy stílushoz képest úgy, hogy idén jóval kevésbé használták az eredeti alapot, mint korábban.

„Humort a legnehezebb írni, de mivel már láttuk, milyenek a karakterek, hogyan játssza például Schneider Zoltán Dusánt, a kocsmárost, vagy Fenyő Iván Bőgős Bandit, sokkal könnyebb volt kitalálnunk a poénokat az írószobában. Tudtuk, hogy mi a karakterek humorforrása. Sorozatírásnál az univerzum megteremtése a legnehezebb, ez itt már adott volt, nekünk csak az első évad gyermekded dolgait kellett elhagynunk és azt felerősíteni, ami működött benne, és azokat a karaktereket kiemelni, akiket szerettek a nézők” – zárta a gondolatmenetet Hámori Barbara.

A forgatási nap zárásaként még két jelenetet rögzítettek. Az egyikben a szereplők kipróbálták és körbe-körbe mentek a wakeboardpályán. Ez a sport látszólag egyszerű, ám nem csak jó kondit kíván, de állóképességet és ügyességet is. Ottlétünkor Kovács Tamás volt a csapatból a legprofibb, míg ez Dóra Bélának ment legkevésbé, és hatalmasakat is esett. Az új fiatal szereplők közül Nagy Rékától megtudtuk, hogy a tervezettnél jóval kevesebbet tudta ezt a sportot gyakorolni, ezért az ő vízi jeleneteit dublőr, egy profi wakeboardos csinálta meg.

A vízi jelenetek nagyon látványosak voltak, láthattunk több ugrást, pörgést és különleges elemet is. A stáb ezeket a wakeboardosok induló mólójáról forgatta, de drónnal is készítettek felvételeket. A végén pedig külön a SorozatWiki kedvéért összeálltak egy közös fotóra.

Most először volt lehetőségünk megnézni egy majdnem teljes forgatási napot egy olyan külső helyszínen, egy szabadidőközpontban, ahol extrém sportolásra is lehetőség van, és a sorozat szereplői ki is próbálják azt. Érdekes volt látni, ahogy a nagy hőségben, a folyamatosan változó fényviszonyokban és a zavaró tényezők között (mint például a vendégek, turisták), hogyan dolgozik a stáb, milyen profin teljesítenek a színészek. Az új évad a forgatáson látottak, és a videón mutatott részletek alapján nagyon fiatalosnak és izgalmasnak ígérkezik. Köszönjük Hámori Barbarának és Meiszterics Eszternek, a sorozat sajtósának hogy igyekeztek minden kérdésünkre választ adni, és beavatni minket minél több kulisszatitokba.















hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része