Nyáron már foglalkoztunk a 24 lehetséges folytatásával, most pedig az amerikai FOX be is jelentette, hogy újraindítják a sorozatot, azonban a régi szereplők közül senki sem fog visszatérni. A Kiefer Sutherland által játszott Jack Bauer végleg elsétált a naplementébe és helyére a producerek jelenleg egy afro-amerikai színészt keresnek. A FOX már be is rendelt egy pilot részt a szériához, melynek címe 24: Legacy (24: Örökség) lesz. Azon kívül, hogy teljesen új színészgárdát castingolnak az új részekhez, a csatorna azt ígéri, hogy ugyanazt a feelinget kapjuk majd vissza, mint az eredeti sorozatban. Ugyanazt a valós idejű, szív-dobogtató, gyors léptékű formátumot kapjuk majd, amiben újra láthatunk osztott képernyős jeleneteket, komplex és egybefonódó sztorikat. Howard Gordon, Manny Coto és Evan Katz fog egyedül visszatérni, akik az eredeti széria executive producerei voltak.

Az új 24 egy katonai hősről, Eric Carter-ről fog szólni, aki miután visszatér az államokba, a baj követi őt. Így arra kényszerül, hogy segítséget kérjen a Terror Elhárításról (CTU), hogy megmentsék az életét és hogy megállítsanak egy újabb terrortámadást, amely az eddigi legnagyobb lenne amerikai földön. A pilot rész, amit idén télek forgatnak, még csak előkészítési munkálatok alatt van, mivel nincs meg az új szereplőgárda. Az Entertainment Weekly úgy tudja, hogy a producerek kifejezetten afro-amerikai színészt keresnek a Sutherland helyére, de a FOX vezetői Dana Walden és Gary Newman hozzátették, hogy egy spanyol vagy akár mexikói színész is szóba jöhetne: “Azt akartuk, hogy az új főszereplő annyiban térjen el Jack Bauer karakterétől amennyiben csak lehetséges” nyilatkozta Walden.

A sorozat berendelése egy 12 részes évadot jelentene, csak úgy, mint a 2014-es Live Another Day esetében, mert nem ragaszkodnának annyira az eredeti széria szigorú 24-epizódos formátumához. Walden hozzátette: “Erről már évek óta beszélgettünk: “Ez a 24 – akkor 24 epizódnak kell lennie. De nem hiszem, hogy bármelyikőnk is úgy gondolná, hogy ebben a korban ennyire ragaszkodnunk kéne ehhez”. Újabb változtatás az eredeti sorozathoz képest, hogy a produkció nem teljesen egy magányos farkas főszereplőre fog koncentrálni, hanem a jól bevált két főszereplős formátumhoz folyamodnak, így Carter karaktere kap egy társat. A női főszereplő a CTU előző vezetője volt. Walden továbbá azt nyilatkozta a pasadena-i Television Critics Association eseménysorozaton, hogy lesz egy időugrás is a sztoriban és az új széria inkább az amerikai alvóügynökökkel és azok szervezetével fog foglalkozni.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna