Habár az AMC már berendelte egyik legismertebb sorozata, a The Walking Dead folytatását, mégis nagy lehet a kétségbeesés a csatornánál, hiszen a produkció nézettsége nagyon meggyengült az elmúlt négy évben. A második évadtól kezdve két részre bontva kapták meg a szezonokat a nézők, az etapok egyik fele ősszel, a másik pedig mindig tavasszal érkezett a képernyőre. Utoljára a borzalmas második évad félévados premierje hozott ilyen rosszul, akkor 8,1 millióan ültek le a The Walking Dead elé, most pedig a 8. szezonban 8,3 milliót sikerült produkálniuk a készítőknek. Ez a negyedik szezon 15,8 milliós eredményéhez képest óriási visszaesés.

A harmadik évad félévados kezdése ugyanis már 12,3 milliót hozott, majd ez a szám egy évvel később már 15,8 millió volt a negyedik szezonban. A The Walking Dead egyik legnagyobb erőssége mindig az volt, hogy rendkívüli karakterizáció és mély lelki dráma jellemezte, mostanában azonban a széria elment az agyatlan akció felé. A baj, hogy a rendezők képtelenek jó lövöldözős jeleneteket csinálni, így az izgalmasnak szánt snittek leginkább az unalomba fulladnak bele. Remélhetőleg a 9. évadban egy új showrunnerrel sikerül kiküszöbölni a hibákat, jelenleg ugyanis Rick és Negan konfliktusa egyre kevesebb embert érdekel.

Magyarországon a FOX vetíti a The Walking Deadet, ahogy elsőként megírtuk azonban, a csatorna hamarosan kivonul hazánkból. A 8. évadot tehát még végig levetíti a FOX, ősszel viszont már nem tudni, hogy lesz-e olyan magyar tévéadó, mely átveszi a zombis produkciót. A kivonulás eredménye az is lehet, hogy a magyar nézők szinkronos The Walking Dead nélkül maradnak.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát