Októberben Dirk Gerkens – aki azóta a TV2 vezérigazgatója lett – arra utalt, hogy elégedett Azurák Csaba munkájával és a következőket nyilatkozta: “Nem is kérdés, hogy a Tények egy független hírműsor. Nézze, én mindig megvédtem az általam vezetett média függetlenségét, így bízom benne, hogy a nevem garancia, és a Tények függetlenségét a jövőben sem vonják majd kétségbe. Miért is változna ez?”

Ebből mindenki azt várta, hogy marad Azurák a csatorna aktuális műsorokért felelős vezetője, de február elején bejelentették, hogy Kökény-Szalai Vivien lesz a cégcsoport hírigazgatója, így nem tarthatja meg a híradós a vezető beosztását. Ezután márciusban bombaként robbant a hír, hogy 18 év után átigazol Gönczi Gábor a TV2-re és Tények műsorvezetője lesz.

Ezután világos lett, hogy Azurák Csaba műsorvezetőként sem maradhat sokáig a Tényeknél és mivel Gönczi eredetileg hétfőn kezdett volna, Dirk Gerkens vezérigazgatóval megbeszélte, hogy mai nappal távozik a hírműsorból. Igen ám, de Gönczi mégsem kezd hétfőn – csak májusban -, mert a következő hetekben még csak betanul, így a TV2-nek nyilván az lett volna a jó, ha addig nem megy el Azurák. A műsorvezető azonban valószínűleg nem akart maradni és a korábban megbeszéltek szerint tényleg ma lesz utoljára látható, íme a csatorna nemrég kiadott közleménye:

hirdetés

“A TV2 műsorvezetője rövid időre búcsút int a képernyőnek, április 8-án, pénteken utoljára köszönti a nézőket a Tények virtuális stúdiójából. A szakember 2009 óta vezeti a TV2 hírműsorát Várkonyi Andreával. Azurák Csaba hamarosan új műsorával tér vissza a TV2 képernyőjére. Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója köszönetét fejezte ki a búcsúzó híradós munkájáért.
– Köszönünk Csabának mindent, amit a Tényekért tett az elmúlt években, azonban nem kell sokáig nélkülözniük őt a nézőknek, mert a következő szezonban visszatér a képernyőre egy vadonatúj közéleti-politikai háttérműsorral, amelyben ismét megmutatja, milyen kiváló szakember.”

Kíváncsian várjuk, hogy ki fogja a következő hetekben vezetni a Tényeket, ugyanis április elején kirúgták Dudás Ádámot a Tények reggel műsorvezetőjét, Pachmann Péter meg nyilván nem fogja tudni minden nap vezetni az adásokat.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna