A szombat esti Fókusz Plusz kétszer is foglalkozott az RTL Klub új vetélkedőjével. Először azt jelentették be, hogy Sebestyén Balázs game show-ja ugyan csak 2018 tavaszán kerül képernyőre, de idő előtt készítettek egy bemutató részt. Az adást már most vasárnap a Híradó után, 18:45-kor képernyőre tűzik az RTL Klubon. A magyar díszlet még nincs kész, ezért ezt Milánóban forgatták. Erről közleményt is adott ki a csatorna, melyben az állt, hogy azért döntöttek így, hogy a nézők először az eredeti és igazi változattal találkozzanak.

Később a Fókusz Pluszban megint foglalkoztak A Fal című vetélkedővel. Ott Kolosi Péter az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója már konkrétumokról is beszélt és megvádolta a TV2-t, hogy lelopják a műsorukat.

“Egy versenytárgyalás volt az, hogy ennek a műsornak a magyarországi gyártási lehetőségét és sugárzási jogait megvettük. Majd olyan információk kerültek hozzánk az elmúlt hetekben, megbízható, a TV2-höz nagyon közel álló forrásokból, hogy a legnagyobb versenytársunk le szeretné másolni ezt a műsort. Mi viszont azt szeretnénk, hogy a magyar nézők először az eredetivel találkozzanak mindenképpen” – mondta Kolosi Péter.

hirdetés

“Azért is vagyunk biztosak a TV2 tevékenységében, mert nem először tesz ilyet. Annak idején ugyanilyen versenytárgyalás során nyertük el a Sztárban sztár sugárzási jogait Magyarországon és ezek után ők úgy döntöttek, hogy egyszerűen lemásolják a műsort, mindenféle jogi alap nélkül. Akkor úgy döntöttünk, hogy másodikként nem jelenünk meg a műsorral, most viszont pont az ellenkezője mellett döntöttünk” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A váddal kapcsolatban megkerestük a TV2 Csoportot, de a cikk megírásáig nem válaszoltak. Végül szombaton éjszaka egy közleményben reagáltak, mely itt olvasható.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része