A koronavírus-járvány hazánkban is elérte a televíziós ipart, ma reggel számoltunk be róla, hogy két hétre leállítják a Drága örökösök 4. évados forgatását. Emellett az RTL Magyarország bejelentette, hogy a Survivor 2020-as visszatérése is lehetetlenné vált, ahogy már bővebben megírtuk, a Fülöp-szigeteki forgatás jelenleg nem megvalósítható. Az RTL Magyarország döntése alapján további műsorok forgatását is leállítják, lesznek azonban olyan produkciók is, melyeket egyáltalán nem érint a járvány.

Az RTL Magyarország további, fontos változásokról tájékoztatta a sajtót, ahol csak lehetséges, az alkalmazottak otthonról végzik majd a munkájukat, míg az RTL Híradó és a Fókusz lekettőzött stábbal dolgozik, hogy egy esetleges fertőzés esetén a másik csapat át tudja venni a feladatokat. Mivel a Hírigazgatóság összes munkatársa ezen dolgozik majd, így a Házon kívül, a XXI. század és a Fókusz Portré a jövő héttől határozatlan ideig szünetelnek. Az RTLII-n látható Showder Klub új adásainak felvételei elmaradnak, régebbi epizódok kerülnek képernyőre a műsorból. A Barátok köztnél a stáb védelmében a meghosszabbított tavaszi szünet előbbre kerül, de egyelőre nem tudni, ez hogyan érinti majd az RTL Klubos vetítéseket.

A Cápák között új epizódjainak felvételei már lezajlottak, így a koronavírus-járvány miatti változások az üzleti műsort nem érintik. Az Éjjel-Nappal Budapest stábja rendkívül komoly biztonsági előírások mellett, de folytatja a forgatásokat. A sorozat részei a terveknek megfelelően kerülnek adásba. Ahogy korábban beszámoltunk róla, az Álarcos énekes adásait már felvették, azonban kísérőműsora, az Álarc mögött felvételei nem folytatódnak. A személyes kontaktusok elkerülése érdekében az RTL Magyarország székházában tervezett összes castingot felfüggesztik. Az RTL Klubon látható telenovella, a Bátrak földje szintén nem érintett a változtatások kapcsán.

A tavasz folyamán az RTL Klubra megérkezik a Scherer Péter főszereplésével forgatott Apatigris és a 3. szezonjával folytatódik A Tanár is. Mindkét sorozat forgatásai és utómunkái még korábban befejeződtek. Ezen kívül április 4-én jön még az RTL Magyarország saját gyártású szériája, a Mellékhatás, mely egy tíz epizódos orvosi thriller lesz, a történet a béranyaság témájával foglalkozik majd. Az RTL Magyarország arról, hogy az Isten veled, Magyarország!, a Bűnös lelkek és A Konyhafőnök új tavaszi szezonját hogyan érinti a járvány, egyelőre nem adott tájékoztatást.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna