Az amerikai Televíziós Akadémia közzétette azoknak a produkcióknak, színészeknek és sorozatos stábtagoknak a listáját, akiket a tévécsatornák Emmy-jelöltnek terjesztettek fel. A végső esélyesek nevét csak július 16-án teszik közzé, addig is azonban van időnk szemezgetni. Több érdekesség is akad ebben a dokumentumban, hiszen az HBO a Trónok harca sorozatzáróját, melyért David Benioff és D. B. Weiss felelt, a legjobb forgatókönyvnek járó kategóriában indítaná. Az epizódot a legjobb drámai rendezés kategóriában is versenyeztetné a csatorna, a 8. évad harmadik és negyedik részével egyetemben.

Az HBO a sorozat több színészét is indítja az Emmy-n, így Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) a legjobb női főszereplők, Kit Harington (Havas Jon) pedig a legjobb férfi főszereplők listájára kerülhet fel. A legjobb női mellékszereplők között Sophie Turner (Sansa Stark) és Maisie Williams (Arya Stark), Gwendoline Christie (Brienne) és Lena Headey (Cersei Lannister) van azok között, akiket a kábelcsatorna szívesen látna az Emmy-jelöltek között. A férfi mellékszereplők listája sem rövid, itt Nikolaj Coster-Waldau (Jaime), Peter Dinklage (Tyrion), Alfie Allen (Theon), Pilou Asbaek (Euron) és Richard Dormer (Beric) nevei találhatóak meg. Érdekesség, hogy Carice Van Houtent (Melisandre) a legjobb női vendégszereplő kategóriában indítják.

A Trónok harca az Emmy-díjátadókon átlagban jól szerepelt, az elmúlt években 132 jelöléséből 47 arany szobrocskát vihetett haza a stáb, forgatókönyvíróként David Benioffot és D. B. Weisst kétszer is elismerték. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát