Los Angeles újságírói már a 75. alkalommal szavazták meg a legjobb tévés produkciókat és színészi alakításokat. A gálán több különleges esemény volt, például Oprah sokakat megérintő beszédet mondott, de Hollywood színésznői is kitettek magukért, feketébe öltözve emlékeztek meg a szexuális zaklatás áldozatai előtt. A díjátadón a legjobb drámai sorozat A szolgálólány meséje lett, erősen disztopikus hangvételével nyert meg sokakat, a legjobb komédia pedig a The Marvelous Mrs. Maisel lett.

A Hatalmas kis hazugságok nyert a legtöbb kategóriában, az HBO sorozata lett többek között az év minisorozata, persze nemrég kiderült, hogy a szériából a csatorna bekérte a 2. évadot is. A legjobb női főszereplő (a tévéfilmes/minisorozatos kategóriában) is a Hatalmas kis hazugságok gárdájából került ki, hiszen Nicole Kidman vitte el az elismerést, a legjobb női mellékszereplő pedig az ugyancsak ebben a produkcióban játszó Laura Dern lett. A sorozat “főgonoszát” alakító Alexander Skarsgard is egyéni elismerésnek örvendhetetett, abszolút megérdemelt módon. A legjobb drámai színésznő Elizabeth Moss lett A szolgálólány meséjéből, míg a férfiaknál a kategóriában Sterling K. Brown lett a befutó a Rólunk szólból.

A komédia kategóriában a legjobb színésznőnek járó díj Rachel Brosnahanhez (The Marvelous Mrs. Maisel) került, a férfiaknál pedig Aziz Ansarit (Master of None) díjazták. Az FX csatorna egyik legerősebb sorozata, a Fargo se ment haza elismerés nélkül, az antológiaszéria 3. évadának főszereplője, az ikerpárt alakító Ewan McGregor játékát is díjazták a 75. Golden Globe-gálán. A kritikusok által elismert Trónok harca újfent hoppon maradt, Emilia Clarke-ot és Kit Haringtont a drámai kategóriában belül főszereplőként akarta indítani az HBO, de nem kerültek be a legjobbak közé. A legnépszerűbb fantasy sorozat a legjobb drámasorozatok között jelölt volt, de kikapott A szolgálólány meséjétől.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna