A Walt Disney a 2000-es években feldolgozta a Narnia Krónikái könyveket, melyeket C.S. Lewis írt és máig ezek a filmek számítanak a regénysorozat legismertebb feldolgozásainak. Most a Netflix bejelentette, hogy megszerezték az irodalmi anyag adaptációs jogait, így a 7 könyv alapján filmeket és sorozatokat készítenek a közeljövőben. Az HBO-n futó Trónok harca valószínűleg 2020-ban érkező testvérsorozata ezzel komoly vetélytársat kap maga mellé, manapság ugyanis egyre több cég jelent be drága fantasy produkciókat.

A Netflix már bejelentette, hogy a Lengyelországból érkező The Witcher alapján szörnyvadászos sorozatot készítenek, az Amazon pedig A Gyűrűk Ura szériával igyekszik fellendíteni a fantasyt. A fantasy térhódítása a következő években egyre erősebb lehet, az irányzatnak egyértelműen a Trónok harca adott nagy lökést, mely az HBO egyik legsikeresebb produkciójává vált.

“A Narnia Krónikái generációkkal szerettették meg az olvasást, C. S. Lewis karakterei pedig az egész családnak kiváló szórakozást jelentenek” – mondta el Ted Sarandos, a Netflix tartalomfejlesztési igazgatója arra a kérdésre, hogy miért éppen a Narnia Krónikáira esett a választásuk. A könyveket több mint 100 millió példányban adták el eddig és 47 nyelvre fordították le őket.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna