.

Átérzem a Trónok harca rajongók fájdalmát - interjú Morgan Kohannel, a Váltságdíj színésznőjével

Írta: RaulReal | 2018. április 19. 09:00
Az AXN nézői 2017 áprilisában ismerkedhettek meg a Váltságdíj című amerikai-kanadai-francia-német sorozatal, melynek főszereplője, Eric Beaumont egy ritkán látott világba kalauzolta el az embereket. Izgalmas túsztárgyalások és vészhelyzetek tarkították a 13 részes első évadot. A Váltságdíj második szezonját Etyeken, a Korda Filmstúdiókban forgatták, melyre a az AXN-től a SorozatWiki is meghívást kapott. A helyszínen többek között a produkció számos színészével is interjúkat készítettünk. Ezek közül az első anyagban Morgan Kohan nyilatkozik arról, hogy a brutális kábeles sorozatok ellenére az országos, procedurális szériáknak is van jövője. Annak ellenére, hogy a színésznő is él-hal a Trónok harcához hasonló produkciókért. A Váltságdíj 2. évada még idén látható lesz az AXN-en, legkorábban nyáron vagy ősszel mutatkozik be az új etap.
Mit gondolsz az olyan olyan színészekről, akik magukhoz képest sokkal fiatalabb karaktereket alakítanak a tévében? Ebben az esetben a színész előtt az a feladat áll, hogy ismét beleképzeljék magukat, hogy milyenek voltak fiatalabb korukban. Ahogy az ember öregszik, úgy a döntései és az életszemlélete is megváltozik. Nagyon fontos viszont, hogy ne görcsöljünk rá a dologra, másképp az erőfeszítéseink a szerep rovására mehetnek. Nézőként milyen sorozatokat részesítesz előnyben? Főleg az olyanokat, amelyek erős női karaktereket is használnak a történetükben. Jó az olyan színésznőkre felnézni, mint mondjuk a Hatalmas kis hazugságok szereplőgárdája és azon gondolkozni, hogy egy napon én is szeretnék olyan kőkemény lenni, mint ők. Szerepeltél a Star Trek: Discovery első évadának utolsó részében - a második képen balra -. A két legnagyobb sci-fi franchise, a Star Trek és a Star Wars közül melyik áll közelebb a szívedhez? Olyan ez, mintha az ember vallására kérdeznének rá, annyira más irányt képvisel a két univerzum. Talán a Star Treket mondanám inkább, mert a régi filmeket apukámmal néztem meg, még jóval azelőtt, hogy a Star Wars világával megismerkedtem volna.
Ennek ellenére szerepelnél Star Wars filmben is? Gondolkozás nélkül igent mondanék rá, ha felkérnének! A Star Trek és a Váltságdíj is procedurális sorozatnak tekinthetőek. A kábeles sorozatok kezdenek tért nyerni, mit gondolsz, a klasszikus felépítésű tévészériák is érdekesek még a nézők számára? A procedurális sorozatok is le tudják ültetni az embereket a képernyők elé, ha a főszereplő kedvelhető figura. A Váltságdíj is egy tipikusan olyan sorozat, ahol Luke Robertsen a világ szeme, neki kell részenként előrelendíteni a szériát. Ennek ellenére azt mondanám, hogy korántsem meglepő, hogy a Netflix és az Amazon a saját gyártású sorozataikkal ennyire előretörtek és óriási sikereket értek el. Az emberek szeretnek ugyanis darálni, a szériákat már a mobiljukon vagy a tabletjükön nézik, ráadásul egy csomó részt egyszerre, mert nincs türelmük egy hetet várni a folytatásra.
A kábelsorozatokban viszont az emberek kedvenc karakterei halnak meg először. Mit gondolsz erről a trendről? Olvastam a Trónok harcát és láttam a tévés adaptációt, így át tudom érezni a fájdalmukat. Abban a sorozatban az a jó, hogy rengeteg karakter szerepel benne, így lehet válogatni közülük. Nem kell kétségbeesni, ha kinyírták a kedvencedet, mert a megmaradt szereplők közül tudsz választani újat, akinek drukkolsz. Ha már a halálesetekkel kapcsolatos jeleneteknél tartunk, örülnél neki, ha az egyik sorozatodban olyan brutális módon írnának ki, mint mondjuk a Trónok harca esetében szokás? Persze, a Színművészetin, ahova jártam, volt egyszer egy feladat, amikor mindenkinek ki kellett találnia, hogy milyen halált képzel el a karakterének, ha kiírják. Utána kellett nézni pontosan, hogy az egyes betegségek például milyen tünetekkel járnak, hogy a depressziós ember hogyan viselkedik és ennek megfelelően kellett előadni a haláljelenetet. Én személy szerint azt választottam, hogy a karakterem egy tetőről ugrik le, úgy lesz öngyilkos. Az utolsó pillanatban meggondolta magát, végül azonban nem úszta meg élve a dolgot, ugyanis megcsúszott, lezuhant és belső vérzés miatt meghalt. Nem a legszebb halál, de épp ez jutott eszembe akkor. (Második fotó: SorozatWiki)


További hírek

Megérkezett a TV2 új magyar sorozatának első beharangozó videója

Vasárnap új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik főzős műsora

Jövő héten szünetre küldi az egyik legismertebb sorozatát az RTL Klub

Újabb műsorváltozás: az RTL fegyverével támad szombaton a TV2Hozzászólások