Az RTL Klubon szerda esténként már három éve a Szulejmán fut, melynek hatalmas rajongó tábora van. A sorozat egyszer ment csak szünetre, 2014 őszén 6 hétig nem volt képernyőn, mire a nézők teljesen kikeltek magukból, fenyegetőztek az RTL ellen, sőt majdnem tüntetést is szerveztek a folytatásért. A produkciókból itthon még több évnyi hátra van, de Törökországban már befejeződött a széria. Ott tavaly ősszel indult egy új sorozat, a Muhteşem Yüzyıl: Kösem azaz Kösem szultán, mely úgymond a Szulejmán folytatása.

Itthon a magyar vetítési jogokat a TV2 vette meg – tudta meg a Bors. “Büszkék vagyunk rá, hogy hosszú hónapok tárgyalása után végül a TV2 Csoport szerezte meg a legújabb török sikersorozat jogait, a Szulejmán folytatásaként készült sorozatot, amelyet hatalmas várakozás előzött meg Törökországban is. A címszereplő az a Kösem szultána, akit Hürrem szultána mellett az oszmán történelem egyik legbefolyásosabb asszonyának tartanak. Hasonlóan magas színvonalú, látványos sorozatra számíthatnak a nézők. Az azonban maradjon még titok, hogy mikor és melyik csatornánkon láthatják majd a nézők” – nyilatkozta Ökrös Gergely, a TV2 programigazgatója az újságnak.

A Bors arra is utal, hogy az RTL is meg akarta szerezni a jogokat, azt írják, hogy a TV2 az RTL orra elől halászta el a sorozat folytatását. Megkérdeztük az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettesét, hogy valóban meg akarták-e venni a Muhteşem Yüzyıl: Kösem vetítési jogait és ha nem, akkor miért döntöttek így?

hirdetés

“Nem halászta el elölünk, hanem úgy döntöttünk, hogy nem vesszük meg. A Szulejmán valóban az egyik legnézettebb sorozatunk a teljes lakosságot tekintve, és még hosszú évekig képernyőn lesz minden szerdán az RTL Klubon. Ez a sorozat leginkább azonban marketingjében folytatása a Szulejmánnak: ötven évvel később játszódik, a török történelem egy másik fejezetéről szól. Ez egy másik török történelmi sorozat, más színészekkel. Úgy gondoltuk, hogy a sorozat nem lenne képes az RTL Klub főműsoridejét erősíteni. Inkább csak átlag alatti nézettséget hozna a 18-49-es célcsoportban” – mondta Kolosi Péter a SorozatWikinek.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát