Neil deGrasse Tyson a világ egyik legismertebb asztrofizikusa, aki emellett íróként és tudományos ismeretterjesztő személyiségként is jelen van a médiában. A szakember nemrégiben végigdarálta a Trónok harca 7. évadát, ez alapján pedig több érdekes twitter bejegyzést is publikált. Az egyik olyan dolog, amibe belekötött a tudós, hogy a sorozatban kifejezetten kiemelték, hogy a Mások és az élőhalottak nem tudnak úszni, ennek ellenére valahogy mégis kihúzták a halott Viseriont a vízből. A sorozat itt nagyot hibázott egyébként, mert a zombihadsereg úgy rángatta ki a bestiát a tóból, hogy eközben a láncok nem voltak feszesek, így a valóságban haszontalanok lettek volna.

Az asztofizikus persze arról is nyilatkozott, hogy milyen aspektusai tetszenek neki a sorozatból, így például megemlítette, hogy a sárkányok szárnyának hossza pont megfelelőre lett tervezve. Ha rövidebb lenne ugyanis, akkor képtelen lenne egy ekkora test felemelkedni a földről. Mindemellett azt is jól csinálták a Trónok harca készítői, hogy Daenerys bestiáinak mellső lábai szárnyakká fejlődtek. Ez a tulajdonság olyan létező élőlényekre is igaz, mint a madarak.

Mindemellett Neil deGrasse Tyson azon is gondolkozott, hogy az élőholt Viseronnak a termodinamika szabályai szerint háromszor olyan forróbb lehettel kéne rendelkeznie, mint egy sima sárkánynak. Persze azt egyelőre nem tudni hivatalosan, hogy lángokkal vagy jéggel pusztította-e el az Éjkirály új szerzeménye a Falat.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban