Sean Bean a legtöbbek számára a 2001-es A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége című filmben vált ismertté, a színész karakterét, Boromirt kegyetlen módon ölték meg az orkok. A sztár olyan meggyőzően játszotta el a saját halálát, hogy a Trónok harca 1. évadában is egy olyan figurát alakított, akinek a megölését azóta is emlegetik.

Ned Stark beleírta magát a tévétörténelembe, főleg azért, mert az HBO a plakátokon főszereplőként reklámozta a nemes északi család vezetőjét. A könyvet nem ismerők számára ezért sokkszerűen hatott, amikor Joffrey lefejeztette Nedet. Innentől kezdve nem volt megállás, több olyan szerepet is kapott Sean Bean, amelyben a karaktere meghalt, így például a Death Race 2-ben, vagy a Missing – Elrabolvában. A színész ennek kapcsán adott most érdekes interjút.

“Általában akkor szoktam szerepeket visszautasítani, amikor a forgatókönyvben azt olvasom, hogy a karakterem meghal. Sokkal jobban örülök annak, ha olyan szerepet kapok, amelyben csak súlyosan megsérülök, ahelyett, hogy meghalnék. Nem szeretném, hogy a nézők számára azért váljon kiszámíthatóvá egy film vagy sorozat, mert a kezdéstől számítanak rá, hogy ha engem látnak benne, biztos fűbe fogok harapni. Főleg, ha rosszfiút játszok. A Trónok harcát azért vállaltam el, mert azt mondták, hogy csak a szezon végén fejezik le Ned Starkot. Korábban mindig azt mondtam, hogy nem szeretnék egy szerepbe beleragadni, de most már bánom, hogy nem lehettem tovább részese a produkciónak” – árulta el a színész. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát