A Trónok harca 2011 és 2019 között az egyik legfontosabb sorozat lett, amely még olyanokat is leültetett a képernyők elé, akik egyébként nem rajongtak a fantasy műfajáért. David Benioff és D. B. Weiss kiválóan adaptálták George R. R. Martin A tűz és jég dala című regénysorozatát. A produkció többé-kevésbé még akkor is tudta tartani a színvonalat, miután csak néhány útmutatást adott az író a történethez. Az HBO-s sorozat utolsó szezonja aztán sokaknak nem tetszett, de a legtöbben kitartottak a fináléig. Az Entertainment Weekly újságírója, James Hibberd rengeteg időt töltött az elmúlt években a Trónok harca forgatásán, aki élményeit könyv formájában írta meg, mely hamarosan megjelenik.

A Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series egészen a kezdetektől mutatja majd be a széria alkotási folyamatait. Kiderül, hogyan győzték meg Benioffék a vonakodó Martint, hogy engedje a tévés adaptáció elkészülését. Emellett eddig titokban tartott részleteket tudhatunk meg a produkció borzasztóan sikerült, eredeti pilotjáról, melyet az HBO-nak újra kellett forgatnia.

A könyv a 8. évad háttérmunkáit is górcső alá veszi. Illetve értekezik arról is, hogy mit várhatunk a Trónok harca sárkányos előzménysorozatától, a House of the Dragontől. Hibberd könyve több száz nyilatkozatot tartalmaz majd a készítőktől, a sorozat sztárjaitól és az HBO vezetőitől, valamint 70 kulisszák mögötti fotó is látható lesz benne. A Los Angeles Press Club a szerzőt 2019-ben az év újságírója díjra jelölte, az érdekesnek ígérkező mű október 6-án jelenik meg Amerikában. A könyv magyar fordításáról egyelőre nincsenek információk.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna