Sibel Kekilli a Trónok harca első négy évadában játszotta Tyrion Lannister (Peter Dinklage) szerelmét, aki a könyvekben alig szerepelt, a sorozatban viszont több kulcsfontosságú jelenete is volt. A Királyvárban élő prostituált összebarátkozott Sansával, és végül az jelentette vesztét, hogy az Ördögfióka az apjával, Tywin Lannisterrel (Charles Dance) találta a nőt egy ágyban. George R. R. Martinnak eleinte nem tetszett, hogy David Benioff és D. B. Weiss ilyen fontos szerepet adott Shae-nek, később azonban megbarátkozott a gondolattal. A nemrég megjelent Fire Cannot Kill a Dragon című könyvből pedig most kiderült, hogy a készítőpárosnak könyörögnie kellett Kekillinek, hogy vállaljon szerepet az HBO produkciójában.

“Semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy kétszínű aranyásót játsszak a sorozatban. A meghallgatások után felajánlották nekem Shae szerepét, de először nemet mondtam rá. Nem sokkal később kaptam egy szívhez szóló levelet a Trónok harca showrunnereitől, amiben azt írták: “Nagyon szépen kérünk, könyörgünk… mondj igent. Remek teljesítményt nyújtottál a castingon és mindketten egyetértettünk benne, hogy te vagy az egyetlen, akit el tudunk képzelni Shae-nek. Átírjuk a karaktert egy kicsit a könyvekhez képest, hogy ne legyen olyan negatív személyisége.” Sokat gondolkoztam rajta, de ezzel sikerült meggyőzniük és igent mondtam a felkérésre” – mondta a frissen megjelent interjúkötetben.

A Trónok harca készítői a 2004-es, Fallal szemben című filmben látták először a színésznőt, és nagy hatással volt rájuk az akkor még nagyon fiatal Sibel Kekilli.

hirdetés
hirdetés

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re