A Trónok harca 8. évada rengeteg kritikát kapott nem csak a szakmától, de még a tősgyökeres rajongóktól is. A produkció készítőpárosa, David Benioff és D. B. Weiss a finálét követően elbújtak a világ szeme elől, még a Comic-Conra se mentek el. A napokban megrendezett Austin Film Festivalon azonban végre kiálltak a közönség elé és arra is választ adtak, hogyan dolgozták fel a Trónok harcával kapcsolatos visszajelzéseket.

“Őszintén szólva egyáltalán nem foglalkoztunk velük. Egyszerűen nem láttuk értelmét, hogy kívülállók véleményére hagyatkozzunk. Előfordult, hogy David (Benioff – a szerk.) rákeresett a Google-ben, hogy miket írkálnak a nézők a sorozattal kapcsolatban, de általában gyorsan felhúzta magát rajtuk és hagyta inkább az egészet” – árulta el D. B. Weiss.

Természetesen már ez rengeteg embert kiakasztott, de amivel folytatták az alkotók, arra senki nem számított. “Már az első évadtól kezdve fogalmunk se volt, hogy mit csinálunk. Mi voltunk a leginkább megdöbbenve azon, hogy George R. R. Martin ránk bízta az életműve megfilmesítését. Az első pilot epizód, ami sose került adásba, borzasztó volt. Mindent elrontottunk, amit lehetett, a castingot, az írást, a kosztümöket. Valószínűleg az HBO csak azért kérte be később az első évadot, mert egy csomó külföldi piacon sikerült előre értékesíteniük a produkciót” – derült ki a kerekasztalos beszélgetésen, melyről a SyFy és az Esquire is helyszíni beszámolót közölt.

hirdetés

David Benioff és D. B. Weiss most először beszéltek arról, hogy kis híján a Trónok harca teljes első évada is tragikus lett, a csatornának köszönhető, hogy végül minőségivé sikerült tenni az adaptációt. “Két hónappal azelőtt, hogy a pilot adásba került volna, az első szezon epizódjai 39 perc körüli játékidővel rendelkeztek. Az HBO kötelezett minket arra, hogy további 100 percnyi anyagot írjunk meg és forgassunk le, bontsuk ki jobban a történetszálakat és mélyítsünk a karakterek interakcióin” – vallotta be a készítőpáros a filmfesztiválon, nem kis felzúdulást kiváltva.

hirdetés

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei