2019 január 6-én kerül ismét megrendezésre Los Angelesben az egyik legfontosabb filmes és tévés szakmai díjátadó, a Golden Globe, amelynek műsorvezetői Sandra Oh és Andy Samberg lesznek. Tegnap bejelentették a jelölteket, amelyek között izgalmas nevek és címek is akadnak. A legjobb drámasorozatok között például ott van a nemrég befejezett kémes produkció, a The Americans, illetve a Killing Eve, a Pose, a Homecoming és a Bodyguard is, ez utóbbinak Richard Madden (Robb Stark – Trónok harca) a főszereplője.

A legjobb drámai színésznők között az egyik legnagyobb esélyes Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje), de Keri Russel (The Americans) győzelme se lenne nagy meglepetés. A legjobb drámai színészeknél Jason Bateman (Ozark) csap össze Richard Maddennel, valószínűleg a kettejük párharcából kerül ki a kategória győztese.

A legjobb vígjátéksorozatok között az év egyik legjobb újonca, a Barry jelölése megkérdőjelezhetetlen, de a The Good Place és a sok díjat bezsebelt The Marvelous Mrs. Maisel is favorit lehet. A legjobb komikák között Kristen Bell (The Good Place) és Alison Brie (GLOW) is bekerültek a jelöltek közé, őket Debra Messing (Will & Grace), illetve Candice Bergen (Murphy Brown) szorongathatja meg. A legjobb vígjátékszínészek között a nagy visszatérő, Jim Carry is esélyes a 76. Golden Globe-on a Kiddingben nyújtott teljesítményéért, de vélhetően legalább annyian adnák oda Donald Glovernek (Atlanta), Bill Hadernek (Barry), vagy éppen Sacha Baron Cohennek (Who is America?) is a díjat, mint az egykori filmsztárnak.

hirdetés

A legjobb minisorozatok között az HBO-n nyáron bemutatott Sharp Objects az egyik legnagyobb esélyes, de az FX produkciója, a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story is befuthat még győztesként. A kategórián belül a nevető harmadik a TNT sorozata, a The Alienist lehet, ha elviszi a Golden Globe-díjat. A legjobb színésznők között a minisorozat kategóriában Amy Adams (Sharp Objects) egyértelműen kiemelkedik, Laura Dern (The Tale) mellett, míg a férfiaknál nagyobb a verseny, hiszen ott Antonio Banderas (Genius: Picasso), Benedict Cumberbatch (Patrick Melrose) és Hugh Grant (A Very English Scandal) mennek egymásnak. A Golden Globe-díjátadó teljes jelöltlistája a rendezvény hivatalos oldalán elolvasható, 2019 elején kiderül, kik vihetik haza a rangos elismeréseket. (Fotó: HBO)

hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát